Amikor megszületik a pici a menstruaciós idő alapján mondják hogy hány hét hány napra született vagy a 12.heti genetikai alapján számolják?
Figyelt kérdés
2022. jan. 22. 09:55
1/7 anonim 

válasza:

Nekem mensi alapján a 38. hétre írták a születését, 6 nap volt az UH és a mensi között. 38+5 lett felírva, UH alapján 39+4 lett volna.
2/7 anonim 

válasza:

Igaz, én meg nem tartok a szülésnél, de gondoltam leírom. Esetemben a 8+3 hetes ultrahangon korrigáltak, ugyanis 9+3 hetes volt a baba a méretei alapján. Meglepődtünk, de gondolom előfordul. Azóta viszont nem változott, a 12. heti ultrahangon is mondták, hogy már nem változtatnak rajta, X a végletes dátum. Szóval esetünkben az ultrahang és méretek után megyünk. Így lett egy héttel korábbi a kiírt dátum.
3/7 A kérdező kommentje:
Csak kivancsi vagyok nekem igaz csak 3nap a kulombseg a ketto kozott de azert erdekel hogy vajon melyiket fogjak nezni mert mindenki mast nez. Orvosom mindig a merete szerint nezi vedono pedig mindig a mensi szerint irja igy kivancsi vagyok hogy a korhazban majd mit mondanak :)
2022. jan. 22. 10:18
4/7 anonim 

válasza:

#2-es válaszoló vagyok. Nekem, mint írtam egy héttel idősebb, 20 hetes lennék, de már 21 hetes vagyok. Minden papíromban ez van már és a kiírt dátum is javításra került, és már nem lesz korigálás rajta, ezt mondták. Így szerintem ez alapján lesz, a menstruáció által való számolás csak az elején számított, esetemben. De lehet másoknál számít, mert pl. egyezik a kettő.
5/7 anonim 

válasza:

Nekem végig a menstruáció alapján számolták, ehhez képest napra pontosan akkor született, amit a 12 hetes uh-n mértek.
6/7 anonim 

válasza:

Nekem végig méret alapján számoltam, mert rendszertelen volt a mensim, egy kimaradt. Most a 36. héten vagyok. Ha mondjuk megszülök 41 hetesen, fura lenne, ha mensi alapján ráírnák, hogy 45. hét. De akinek pár nap az eltérés, annak nem tudom, hogy van.
7/7 anonim 

válasza:

Szia!
Nálam végig nagyobbnak mérték a babát az átlagnál,de így is 8 nappal túlhodtam. Végül 4200grammal született meg,de a zárójelentésre 39 hetet írtak! Ki érti ezt?! :)
Most a 2.babámat másfél héttel mérik nagyobbnak.. így előrébb vették a szülés kiírt dátumát. Kíváncsi leszek most én is hogy lesz.. pár hét és kiderül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!