Honnan számítjuk a terhességet? Utolsó menstruáció 1.napjától vagy az ovulációtól?
Én nem tudnám megmondani mikor ovuláltam, de a menzesz egyértelmű.
Egyébként nekem is az alapján számolták a terhességet, hogy milyenek voltak a méretek az ultrahangon.
Az szerint 5 nappal később fogant, mint ahogy a menzesz alapján lehet kiszámolni.
De akkor legalább a mensi utáni első napot számítanák. Merthogy mensikor pont nincs peteérés, meg a legtöbben vérzés közben nincsenek együtt, legalábbis gumi nélkül nem hiszem.
De amúgy, ha tudom az ovi napomat,ért nagyon figyeltem folyamatosan a ciklust, folyamatosan teszteltem stb, akkor is azt írják be, még akkor is, ha mensi körüli napokon egyáltalán nem is feküdtünk le?!
Hiába akadékoskodsz, így számolják, és kész. Én pl azt is tudom, melyik nap foganhatott, mert abban a hónapban csak kétszer tudtunk együtt lenni, mindkétszer az ovuláció alatt.
Mondjuk még ez sem számít, mert a baba fejlődése eltérhet.
Ha amiatt zavar, mert nem tudod az utolsó menstruációd első napját, s így nem tudod egyelőre, hogy hol tartasz, akkor vannak a neten applikációk, amik ovuláció alapján is kiszámolják.
Lásd: [link] --> Conception date
Egyébként UH alapján úgy is kiderül minden. A mérete alapján kiszámolják pontosan, eleve a méretek, UH alapján követik nyomon, az pontosabban. De a terhesség korai szakaszában a kiindulási pont az utolsó mens. első napja, ezt kérik, tetszik vagy sem. Ha nem tudod, akkor gondolom az első UH során számolhatnak majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!