Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan, aki csak azért...

Van olyan, aki csak azért szülte meg a gyerekét, mert nem volt szíve elvetetni?

Figyelt kérdés
Sajnos terhes lettem, de nem vágytam rá soha. Tudom, hogy felelőtlen voltam, és gyógyszert kellett volna szednem, de ezen már nem tudok utólag változtatni. Sosem vágytam saját gyerekre, mert semmi jót nem látok benne. Az egész terhességet, szülést, gyereknevelést egy hatalmas kínnak látom. Viszont nem vagyok képes megölni a magzatot, mert akkor meg egy életen át kínozna a bűntudat. Nem tudom, hogy mi lenne a helyes döntés. Ha elvenném tőle a lehetőséget, hogy éljen, vagy inkább megkímélném, mert rossz, boldogtalan, alkalmatlan anya lennék? Nem tudom tényleg, hogy melyik döntés lenne a jobb.
2022. jan. 11. 10:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
77%
Örökbeadáson nem gondolkoztál? Egy gyermektelen családot boldoggá tennél, a gyerek szeretetben nőhetne fel, és neked sem lenne bűntudatod amiatt, hogy megölted.
2022. jan. 11. 11:59
 12/28 anonim ***** válasza:
88%
12: mert akkor lesz, aki eltart, meg ellát, mi? Ha nem lenne olyan, hogy valaki nem szereti a gyerekét, akkor nem lenne gyerekbántalmazás a világon és nem lennének dugig az árvaházak olyanokkal, akiknek élnek a szülei. Álomvilágban élsz.
2022. jan. 11. 12:03
 13/28 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem meg ne vetesd el. Állj hozzá úgy, hogy örökbe adod, ezzel nagyon boldoggá téve régóta várakozó gyermektelen párokat, és ha a terhesség alatt vagy a szüléskor mégis megváltoznak az érzéseid (mert az is benne van a pakliban, hogy imádni fogod), akkor megtartod.
2022. jan. 11. 12:25
 14/28 anonim ***** válasza:
75%
Látszik, hogy kétségbe esett vagy. De az is, hogy átérzed a tetted súlyát, és tudod, mit bírnál és mit nem elviselni, feldolgozni. Én semmiképpen nem ajánlanám az abortuszt. Nem azért, mert alapjáraton ellenzem. Azért nem, mert nyilvánvaló, hogy nem tudnád feldolgozni, megemészteni. Te is írtad, nincs ezen mit beszélni. Innentől kezdve aki továbbra is ezt ajánlaná esetleg, inkább fogja be a száját. Ez ellenkezik az akaratoddal, úgyhogy nagyon nem fair ezt tovább boncolgatni. Én személy szerint örökbe adnám, de ezt már itt is írták neked többen. A gyerek jó kezekbe kerülne, de neked semmilyen szinten nem kellene ebből kivenned a részedet. Élne, virulna, boldogan. Magyarán mindenki megkapná azt, amit akar. Te a szabadságodat, a gyerek pedig életet.
2022. jan. 11. 12:25
 15/28 anonim ***** válasza:
84%
Ugyanígy voltam mint te. Nem örültem a terhességemnek egyátalán. Rengeteget sírtam. Utána is néztem az abortusznak, hogy milyen papír kell meg hogy hogyan zalik. Őrlőttem magamban, már olyanokat is gondoltam, hogy bár meghalnék. Nem voltam képes elvetetni, de a 9 hónap alatt végig azon agyaltam hogy mit fogok csinálni ha nem leszek képes szeretni a gyerekemet. Eljátam vizsgálatokra, válogattam a babaruhákat, de közömbös voltam végig, nem érdekelt. Aztán megindult a szülés, a végén rámtették a babát és megváltozott bennem minden. Ahogy megláttam tudtam, hogy nagy hülyeség lett volna ha elvetetem. Imádom a lányomat, ha kell odaadnám érte az életemet is. Voltak persze nehéz időszakok meg lesznek is még bőven, de érte megéri. Ez csak az én történetem, de gondoltam hátha segít valamit.
2022. jan. 11. 12:55
 16/28 anonim ***** válasza:
33%
Nincsenek ilyen csodák. Pont ugyanolyan szar anya lesz az, aki azt hazudja, hogy a szüléstől megváltozik minden, mint előre gondolta. Csak az élmény hatására ez eltolódik pár héttel. Mert persze, szép élmény. De ennyi. Egy élmény. Sajnálom az összes olyan gyereket, akit ilyen felelőtlen nők szülnek a világra. Mert szar lesz nekik az élet.
2022. jan. 11. 13:40
 17/28 A kérdező kommentje:
Annyira kivagyok idegileg, hogy sokszor megfordul a fejemben az öngyilkosság is.
2022. jan. 11. 13:59
 18/28 anonim ***** válasza:
24%
És akkor most szívünkhöz kellene kapni? Nem fogod megölni magad. Annál jobban szereted magad. A gyerek életére már nem fogadnék ilyen lazán.
2022. jan. 11. 14:12
 19/28 anonim ***** válasza:
80%
Az apja hol van?
2022. jan. 11. 14:16
 20/28 anonim ***** válasza:
84%

Èn elvetetnèm, ha ilyen undort,keserűsèget èreznèk az anyasággal kapcsolatban. Biztos fájò lenne, de nem feldolgozhatatlan szerintem... Ha ezer %-ra tudod, hogy nem neked valò az anyaság akkor vagy ez vagy az örökbeadás. Èn meg azt nem tudnám vègigcsinálni. Bennem növekszik, majd lemondok ròla..

mindenki tudja, hogy terhes voltam s mègse tèrek haza a babával, az emberek ìtèlkeznek majd, te meg azzal a tudattal fogsz èlni, hogy valahol a világban van egy gyereked. Elkezdesz filòzni vajon kikhez kerülhetett, vajon jò helye van? Vajon tudni fog majd ròlad 1x? Vajom kìváncsi rád vagy gyűlöl? Megkeressed vagy sosem ismerd meg, mìg èlsz? Nekem ez szörnyűbb lenne HOSSZÚTÁVOM, mint maga az abortusz.

2022. jan. 11. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!