Miket kell vinni?
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy ti miket visztek a kórházba? Amit tényleg szükséges lenne vinni ?
Márciusra vagyok kiirva
Kórháza válogatja.
Amit én vittem:
Táska 1:szülőszoba:
Asványvíz
Törölköző
2db hálóing
Papucs
Bugyi/betét
Táska 2: osztályra:
Másik törölköző
3db rövidnadrág
3db szoptatós topp
Bugyi/sok betét
Papucs
Evőeszköz/pohár
Aloe spray a gátsebre (elsőnél megváltás volt, most nem vágtak)
Töltő, fülhallgató
Babának:
Fotós és hazahozós ruha (ottbenn adnak)
Pelenka
Popsitörlő
Popsikrém
Köldökápoló
Kb ennyi
(A kaja nem volt rossz, csak iszonyú kevés, azt hoztak be nekem minden nap (ugy küldték fel, nem jöhetett fel senki))
Érdemes az adott kórház protokolját megérdeklődni mit kell vinni a babának.
De: pelenka, popsitörlő, textil pelenka büfihez. Én vittem saját kis takarót neki, mellszívó, cumisüveget.
Magamnak: bár császáros voltam mindháromszor, amint lábra állítottak nem "rohangáltam" pizsamában se hálóingben napközben, így alakformáló bugyi ( csm után hatalmas megváltás) poló leggings kombóban voltam.
Köntös, 2 papucs, pizsama és hálóing. Ügyelj, hogy bőven legyen váltás. Alsónemű, betét, 3 törölköző 2 nagy 1 kicsi.
Evőeszkőz, pohár, wc papír, popsitörlő, papírzsepi. Sampon, tusfürdő, fésű, hajszárító.
Gyógyszerek amennyiben szedsz valamit.
Személyes íratok, házassági,vagy apasági nyilatkozat.
Én vittem a saját kispárnámat.
Telefontöltő.
Azt hiszem ennyi 🤔
Ja igen. Inni ennivaló, szölőcukor.
2# voltam.
Mintha egy apartmanba mennel nyaralni ahol kb semmi sincs (torolkozotol kezdve az evoeszkozokon at, tisztalkodoszerek stb). Ezeken felul en raktam bimbivedokremet, vizeletszivargasra valo pelust (ez kenyelmes es sokat vert felsziv), papirtorlo, domestosos torlo, konkrétan spriccelos domestost is, szoptatos melltarto+bele betet, kontos, egy kisebb párna, toll, nedves intim torlo. A szuloszobara is legyen nalad, intim torlo, wc papír, viz, ha engednek zuhanyozni akkor ahhoz cuccok.
Baba:
itato pohar, mellszivo, textil pelus, pelus, sapka, pelenkazora valami amit rateszel. (korhaza valogatja miket kernek, miket adnak)
Sok korhaznak van fent az oldalan lista is.
Szülőszobára vittem:
Papucs
Víz
Ennyi, de éjszaka volt. Nem voltam éhes, feküdtem végig, hálóinget adtak
Osztályra:
Papucs (2 pár, az egyik zuhanyzáshoz)
Törülköző (nagy zuhanyhoz, kicsi kéztörléshez)
Fogkefe, fogkrém, pohár, fésű, hajcsat, wc papír
Evőeszköz, pohár (én műanyag flakont is vittem mert a csapvíz tökéletesen jó nekem így mindig feltöltöttem)
Eldobható bugyi, sok betét, kínais mamabugyi amit nem sajnáltam
Töltő, telefon, fülhallgató
Vittem magammal szoptatós atlétát de nekem nagyon kényelmes volt az ott kapott hálóing én így végig abban voltam
Babának:
Popsitörlő
Pelenka (bár adtak amennyit kértem)
Popsikrém
Hazahozós ruha (új ruhát minden fürdetés után adtak rá)
A kaja szokásos kórházi koszt, nem volt rossz csak a vacsi kevés így hozattam egy kis rágcsálnivalót
Szülőszobára:
Víz
Szőlőcukor
Hálóing, plusz egy váltás
Papucs
Ha lehet vízben vajúdni, bikinifelső/sportmelltartó
Törölköző
Bugyipelenka
Gyermekágyra:
Köntös
Hálóing/pizsama/ruha
Tisztálkodószerek
Evőeszköz
Pohár
Zuhanyzós papucs
Törölközők (véres lehet, legyen váltás)
Töltők, esetleg hosszabbító, ha messze a konnektor
Kaja (kekszek, ropi, gyümölcspüré, zabszelet, amit szeretsz)
Wc papír, zsepi
Babának nálunk csak pelus és popsitörlő kellett, meg a hazahozós ruha. Bent a kórház saját ruháit kapták.
Én vittem még fertőtlenítő kendőt, jól jött a nedves wcpapír.
Amit nem vittem, de jó lett volna, az egy erős öv, vagy heveder, amit az ágy végére kötök, és segíti a felkelést császár után. (nem császárra készültem)
Programozott császár volt az első szülésem, most a második is az lesz, február végén.
Tisztálkodási szerek, mellszívó, köntös, szoptatós pizsama/hálóing, vízhatlan 'lepedő' magam alá, hogy felfogja a vért, jó sok és nagy betét, személyes dolgok, evőeszköz, törcsi (min 2), wc papír, fertőtlenítő, innivaló, kispárna, illetve én vittem már a 3. Elevit vitamint is, ez a szoptatáshoz van már.
sterilizáló zacskó (mikrós), cumi, cumisüveg, tápszer, kis ruha, pelenka, popsi krém és popsi törlő, textil pelenka, kis takaró.
Kb ennyi, természetesen ezen felül a plusz ruhák stb, ami értelemszerű.
Én elég nagy bőrönddel mentem (csak 1db van, az pedig nagy) először gondolkoztam nem-e túlzás, de végül nagyon örültem, hogy abba pakoltam, nem lettem volna boldog, ha a plusz nehéz táskákat is cipelni kellett volna, így én vígan elhúzgáltam a bőröndöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!