Mikor kezdett a bőrötök (hason, cicin) csíkosodni? Hányadik héten kb?
Nekem 21 hetesen lett a köldökömtől balra egy csík majd ahogy teltek a hetek egyre több lett...katasztrófális lett sajnos:(( Kenhettem bármivel:( Magas is vagyok, nem is híztam sokat (11kg fele víz) és a fiam se volt nagy (3400 gramm):(
Úgyhogy pusztán genetika:(
Reméljük azért hogy te jó géneket örököltél!! :)
Nekem szinte az első kilóktól kezdve vannak csíkjaim, de nem a hasamon, hanem a combomon és a fenekemen. Hiába kentem testápolóval, nem segített semmit. Sokaktól azt hallottam, hogy nem nagyon használnak ezek a csodaszerek! Én most tiszta csík vagyok, de majd elmúlik. Most ez van, nem tudok ellene tenni,mert hirtelen híztam. A hasamon és a melleimen egy vonalacska sincs!
32 hetes pocakos
Boldog baba várást!
Szia!
A csíkok szerintem csak genetika. Anyukámnak két gyerek után sem volt egy darab csíkja sem, és nekem sem lett a terhesség alatt.
Én ettől függetlenül használtam krémet. A DM-nek a Babylove-s kimondottan kismamáknak terhességi csíkokra. Én azért is szerettem, mert soha nem száradt ki tőle a bőröm.
Boldog Babavárást!
Genetika kérdése, de azért jól esik a bőrnek, ha kap egy kis krémet. Én a DM-es terhesolajat használtam, tök jó volt, mert viszkettem időnként rendesen.
Egyébként semmi csík nem lett rajtam, de nem az olaj miatt, hanem szerencsére jó a bőröm.
Üdv, 1 hetes baba anyukája
Szia! Hálistennek én is megúsztam a csíkokat, de ez tényleg csak genetika. Amúgy kiskamaszkoromból maradtak csíkjaim, mert akkor elég duci kislány voltam, de a terhességtől nem lett a pocimon egy sem. Viszont ha pici a cicid, mint nekem volt, akkor azt is kenegesd, mert nekem az lett zebramintás,mikor hatamlasra duzzadtak a sok tejcitől ;)
Nekem a Juvena egyik testápoló olaja vált be, nem olcsó, de hihetetlenül gazdaságos és nagyon gazdagon tele van minden jóval.
Nagyon boldog babavárást!:)
Anyuka+5 heteske
Én is hasonló helyzetben vagyok/voltam, mint az előző válaszoló. 12 évesen egy nyár alatt rengeteget nőttem és már akkor megrepedt a bőröm a felkaromon és a hasamon, a karomon elég durva mértékben. Így nem is álmodoztam arról, hogy terhesség alatt megúszom a további csíkokat...
De szerencsére megúsztam, pedig elég vékony voltam baba előtt, híztam is bőven, a pocakom is nagy volt, a korábban 62 cm-es derekam 123-as lett mire szülni mentem, szóval szó szerint kétszeresére nőtt. Kenegettem kakaóvajas+E vitaminos krémmel, de nem voltam túl buzgó, elég gyakran elmaradt a krémezés.
Az, hogy ki mikor reped meg változó: szomszédasszonyom 22 hetes, neki a mellei már most brutálisan néznek ki, azt meséli, hogy tulajdonképpen mellbimbóig szétrepedt. A pocakján egyenlőre még nincs semmi. Nagyon sok esetben csak a 30as hetekben jelennek meg ugrásszerűen a csíkok (én is akkor féltem a legjobban, ugyanis akkor volt nekem a leggyorsabb a pocaknövekedésem). De a legjobb barátnőm szegény úgy járt, hogy szülést követő napon csíkosodott be, amikor összeesett a pocakja.
Azt, hogy te számíthatsz-e csíkokra nem lehet megmondani, mindegy, hogy vékony vagy-e vagy sem, nem ettől függ, hanem a bőröd típusától. Nézz körül a családodban, hogy anyukádnak repedt-e a bőre, vagy hogy neked voltak-e már a terhesség előtt csíkjaid a derekadon, a lábhajlatodban, melled alatt, ha igen, akkor hajlamosabb lehetsz rá. A testápolózás jó dolog, ne hagyd abba, mert a bőr jobban tud tágulni, nyúlni, ha nem száraz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!