Táppénz alatt utazás?
A terhes tp.nem arról szól,hogy beteg vagy és otthon kell feküdni jó esetben.
Én pl.azert mentem tp.re mert a 3.hónaptól folyamatosan cseresznyényi aranyérrel kűzdöttem. Napi 8.5 óra ülés nem tett jót neki. Ahogy tp-re mentem kb 2 hét után elmúlt. Akkor feküdjek otthon? Mi mentünk mindenhova,nyaralni is,eszembe se jutott,hogy nem,nem is mondta senki. Van 2 nagyobb gyerekem, nyilván mindenki tudja ez mivel jár.
Sok a rosszindulat
Csatlakozom a 4-eshez.
Nézz utána mert a kolléganőm is ráfaragott terhesen.
A táppnézes papírján fekvőbetegként volt feltűntetve.
Csavarogtak, utazgattak és feltöltötték a Facebookra.
A főnöknek nem tetszett mert még terhesen is előakarta léptetni csak maradjon ott napi 4-6 órában. Mivel utálta a céget így 8 hetesen kiiratta magát táppénzre.
Bírósági úgy lett belőle a végén.
hát vagy TP-re enged a főnök, vagy, ha olyan a munkahelyed, ami terhesen megvisel, akkor távolléti díj, amit neki kell fizetni, ami az alapbéred.a TP meg ugye a fele, és nem is ő fizeti. A főnök is jobban jár a TPvel, de ha nagyon olyan, akkor távollétire menj, aztán akkor vakarózhat...
komolyan nem értem amúgy... inkább fizessék egy terhes kismamának a tp-jét az adónkból,mint a 8. gyereket szülő marisnak a gyest... mert aki tp-t kap, az ugye dolgozott, tett a közösbe, a gyes meg... na.
Nekem is fájt itt ott, de 38. hétig dolgoztam. Eszembe se jutott, ilyen hogy táppénzre menjek, mert fájt a combtövem vagy a derekam.
16-28. hét hánytam is.
De most a terhesség miatt nem kell otthon ülni. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!