Terhesség alatt külföldre utazás?
Mint már egyszer leírtam, hogy ha nem tudnak más, biztonságos munkát adni, akkor otthon maradsz, ők pedig távolléti díjat fizetnek.
Esetleg kérdezd meg a munkaügyön, mit szólnak ehhez. Lehet, hogy azt fogják mondani, hogy nekik is egyszerűbb, ha táppénzen vagy, ezt nem tudom. Főleg mert hogy a táppénzt az OEP állja, a távolléti díjat meg nekik kellene, így lehet, hogy a munkahely is a táppénz preferálja. De attól még nem ez a szabályos megoldás.
Tessék itt a Munka Törvénykönyve:
60. § (1) A munkavállaló számára egészségi állapotának megfelelő munkakört kell felajánlani, ha várandóssága megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi vélemény alapján - a munkakörében nem foglalkoztatható. A munkavégzés alól fel kell menteni, ha az egészségi állapotának megfelelő foglalkoztatása nem lehetséges.
Nyugodtan menj.en 7.honapig havonta 2szer repultem.usztam a tengerben,tancoltam,bicajoztam,turaztam,napoztam....
Semmi bajod nem lesz. 5het az meg eppen csak beagyazodott....en 8hetig futni is tudtam. Mintha nem is lettem volna terhes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!