Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 hetesen normális az, hogy...

16 hetesen normális az, hogy csak egy kicsit nőtt a hasam és csak 2,5 kilót híztam?

Figyelt kérdés

Az ismerőseim azt mondják, hogy ők ilyenkorra már legalább 10 kg híztak és jó nagy hasuk volt.

Tudom hogy nem vagyunk egyformák,de most ez egy kicsit idegesít.

2007. dec. 28. 16:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én 14 hetes vagyok és még nem híztam semmit, 52 kg-val kezdtem a terhességet, most 52,5 kg vagyok. / igaz az első 3 hónapban lefogytam kb 4 kilót. A pocakom is most kezd kicsit gömbölyödni. Nyugi lesz még akkora a hasad, hogy nem gogod tudni a zoknidat felvenni:)
2007. dec. 28. 16:42
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
Nekem se nagyon látszott szinte semmi 16 hetesen,és olyan 5-6 kilót híztam addigra.Olyan egy hete indult neki nagyon a pocaknövekedés,no meg a súlygyarapodás is,és a védőnő leszúrt,h már hét kilónál járok,majdnem 18 hetesen,merth az sok.:SDe ebben én annyira nem vagyok biztos hiszen sosem voltam egy botsáska.
2007. dec. 28. 17:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg már voltál néhány ultrahangos vizsgálaton, sőt 18-20 hetesen is fogsz menni...ha a dokid rendben találja a babád, korának megfelelőek a méretek, megfelelő mennyiségű a magzatvíz, akkor ne törődj senkivel! Mindenki a saját terhességéből indul ki, és sokan azt hiszik, ha a másiknak nem olyan akkor ott gáz van. Ez nem igaz! Minden terhesség más, már a koraterhes tünetek is, sőt még egyénenként is minden terhesség más! A babád 16 hetesen kb 85 gramm + magzatvíz+ méhlepény, ezek összesen nyomhatnak vagy 30-40 dekát!!
2007. dec. 28. 17:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Én 16 hetesen nem hiztam hanem fogytam másfél kilot!Most 38 hetes vagyok és eddig 11 kilot hiztam!Nyugodj meg nemlesz semmi baj!Ja és nekem az utolsó 3 hónapban kezdett csak igazán nőni a pocim!Testalkattol is függ ki mennyit hízik,és kin mennyire látszik!
2007. dec. 28. 18:48
 5/6 anonim ***** válasza:
69%
Nekem először 20 hetesen kezdett el nőni a hasam, és összesen 9 kg-ot híztam szülésig. Második terhességemnél 13kg-ot. Általában az első terhességnél (és azon szerencséseknél, akiknek később is feszes a hasfaluk), később látszik a gömbölyödés. (Mellesleg 16 hetesen 10 kg az elég durván hangzik, persze alkat kérdése - állítólag a vékony nők többet híznak.)
2007. dec. 28. 19:58
 6/6 anonim ***** válasza:

A helyedben nem aggódnék, nem vagyunk egyformák.. :)

Sztem az sokkal nagyobb gond, ha vki 16 hetesen +10 kilónál tart, mint aki csak 2,5-nél. :)

Én a 23. hétben vagyok, eddig 3 kilót híztam.

Viszont a pocakom már a 10-12 hétben konkrétan látszott, azóta is csak nő, mások ekkora hassal már szülni készülnek..

Igaz, a "versenysúlyomhoz" képest némi túlsúllyal indultam a terhességnek és volt egy kis tartalékom, nem voltam/vagyok kívánós, nem zabálok/-tam össze mindent, ráadásul az első 3 hónapban olyan émelygős voltam, hogy néha rá se bírtam nézni a kajára.

Egyébként pedig sokaknál az utolsó 1-2 hónapban jönnek fel a kilók. A sógornőm +18 kg-al zárt, abból 12 az utolsó 6 hétben ugrott fel rá..

2008. jan. 3. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!