Befolyásolja a 12. Hetes genetikai vérvételt a hasi ultrahang vizsgálat?
Bocsi véletlen elküldtem.
Szóval a NIPT tesztek elég megbízhatóak, de biztos csak az amnio.
Én kombinált tesztet csináltattam, alacsony kockázat jött ki. Aztán a 18. Heti UH-n volt 2 minor jel a babán, de több genetikusnál is voltam és egyik sem javasolt sem amniot, nem NIPT-et.
Végül prenát csináltattunk, mert nem akartam ezen (is) izgulni még 5 hónapig.
A következő babánál biztos hogy egyből prenát csináltatok, mert sokkal megnyugtatóbb, de az sem 100%. Pl mozaikosságot nem mutatja ki.
"De akkor miért ajánlják annyira a kockazatbecslo vizsgálatot? Miért nem tudjak akkor ver minta nélkül megbecsülni?"
Mert MINEK alapján becsülnék meg? A szemszined alapján? Egy vizsgálathoz kell valami vizsgálati anyag is!
A 200.000-es vizsgálaton sokan nyernek - a labor, aki végzi, a másik cég, aki az adott országban partnere a labornak, és az az orvos is kap jutalékot, aki elküld a tesztre - kérik név szerint, hogy melyik doki küldött.
Maga az analízis valószínűleg a töredékébe kerül csak.
Hát ez biztos.
De ugye mivel egyre inkább kitolódik a gyerekvállalás, sokan stabilabb anyagi háttérrel tudnak belevágni, és ők kicsengetik, mivel szeretnének minél biztosabbra menni. És ha van kereslet a dologra, akkor bizony az ár is marad.
Bocs, de egyik vizsgalat sem kotelezo, szoval nem igazan ertrm, milyen penzlehuzasrol beszelsz. Talan ha elotte utananeztel volna, hogy melyik teszt mite jo es mennyire pontos, most nem itt haborognal, mint valami tinilany.
Senki nem kenyszeritett, hogy menj el kombinalt tesztre, arra sem kenyszerit senki, hogy csinaltass 200 ezerert niptet. Az amnio meg amugy ingyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!