Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » COVID oltás terhesen?

COVID oltás terhesen?

Figyelt kérdés
19+3 hetes kismama vagyok. Véleményekre lennék kíváncsi. Ki hányadik héten oltatta be magát, illetve voltak e valami mellékhatások, tünetek az első oltás során.

2021. nov. 6. 14:18
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
sokan itt az oldalon oltották és semmibaja babának sem.vanak akik szülés után oltanak
2021. nov. 6. 14:21
 2/7 anonim ***** válasza:
25%
Nem vagy normális, ha beoltatod magad terhesen...
2021. nov. 6. 14:44
 3/7 anonim ***** válasza:
20%
Meg nem teresen sem vagy normális ha oltatsz.
2021. nov. 6. 14:45
 4/7 anonim ***** válasza:
96%

Saját tapasztalat, hátha segít.

Márciusban estem teherbe, nem voltam oda meg vissza az oltás gondolatától. Nem, nem vagyok tagadó, évekig dolgoztam külföldi gyógyszergyártó cégnek is, de nemzetközileg sem voltak még tavasszal se hatalmas tanulmányok az oltással kapcsolatban.

Ahogy telt az idő jött több kutatás, és ami még fontosabb, az oltás más, számomra megbízható európai országokban is elérhető lett terheseknek. Melómból kifolyólag elég széleskörű, nemzetközi ismerős-gárdával rendelkezem, velük is beszéltem (gyógyszerészeti szakemberek, orvosok), több ország tisztifőorvosi ajánlását végigolvastam, angol fórumokat is elég sokat ahol laikusok is meséltek a tapasztalatokról.

Végül ez mind engem meggyőzött, pláne, hogy gondoltam, hogy novemberre megint felível így vayg úgy a járvány, és nem feltétlen akartam oltatlanul kórházba kerülni.

Én a 26.-29. héten oltattam, mert így éreztem biztonságosnak minden ellenére is, estétől reggelig tartó kicsit kellemetlen karfájdalom és másnap álmosság volt az egyetlen tünetem.

Jól vagyunk, a gyerekkel minden oké, a következő hetekben fog megszületni. Azért én is kíváncsi vagyok, hogy lesz-e bármilyen eltérés például fehérvérsejtek tekintetében, de bizakodom, hogy nem, vagy könnyen kezelhető lesz, úgyis kiderül az első laborokból.

Ugyanakkor bár én oltattam, úgy gondolom, mindenkinek saját dolga eldönteni, akar-e (akár terhes, akár nem), nem nézek le senkit azért, mert így vagy úgy dönt. Én is bejártam egy utat, mire rászántam magam, utólag megkönnyebbülés, de ez én vagyok.

2021. nov. 6. 15:46
 5/7 anonim ***** válasza:
90%

28. héten kaptam az elsőt. Akkor még úgy volt, hogy a kövit a szülés után kaphatom meg. Végül mégis vállalták a 2. oltást, de csak a 36. hétig én éppen belecsúsztam még.

Elsőnél enyhe karfájdalom, úgy sajgott mitha valaki bele öklözött volna. Másodiknál rá 1 hétre náthás tüneteim voltak (kedvetlenség, orrdugulás, tüsszögés) és másnapra mintha soha nem is lett volna semmi bajom.

A lányomnak egyenlőre nincs baja, egészséges 4 hónapos csecsemő.

2021. nov. 6. 19:01
 6/7 anonim ***** válasza:
85%

25. héten kaptam az elsőt és 29. héten a másodikat. Azóta megszületett a kislányom, 41. héten úgy kellett indítani.

Sem koraszülött, sem mutáns nem lett. Az utolsó által linkelt videó pedig bullshit.

2021. nov. 8. 13:50
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
38. héten kaptam az elsőt, 5 hétre rá a másodikat. Karfájdalom volt,meg az első után kis fejfájás. Babának semmi baja, 6 hónapos, egészséges, anyatejes húsgombóc. Épp ma regisztráltam a harmadik oltásra, hogy az anyatejjel kapjon még antitestet.
2021. nov. 9. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!