Van értelme a magzat szivhang figyelőnek? Melyiket ajánljátok?
Én nem idegesíteném magam vele.
De olvastam, hogy valaki megtalálja ilyenkorra.
Biztosan van értelme, de azt is érdemes hozzátenni, hogy sok külföldi cikket lehet olvasni arról, hogy nem ajánlják a használatát otthonra.
Pl. mert magzatmozgás csökkenését észlelve megnyugtatja magát otthon a kismama, hogy minden rendben. Közben meg lehet egy orvosi vizsgálat megállapítaná, hogy közel sem. Hoznak olyan eseteket, hogy meghalt a magzat, mert anyuka megnyugtatta magát és csak napokkal később ment orvoshoz, mint az első tapasztalt rendellenesség. Már nem tudták megmenteni a babáját. Szóval hogy úgy fogalmazzak, kicsit önámítás is lehet belőle.
Azt is példának hozzák, hogy szakértelem nélkül lehet, hogy csak a köldökzsinór véráram hangjára hiszi azt az ember, hogy a szívhangot hallja. Vagy akár az anya egy főbb erére. Szintén megnyugszik, pedig lehet, hogy a belső sugallatra és érzésre kellene hagyatkozni.
Nyilván mindenkinek saját belátása, hogy áldoz-e erre.
2. vagyok. Azért elég nehéz összetéveszteni a szívhangot mással, mert egészen más jellegű. A baba szívhagja olyan, mint egy gyors lódobogás, a köldökzsinór áramlása nem is hasonlít rá.Tudni kell, persze, hogy mit hall az ember, de ez azért nem túl bonyolult.
Nálam sosem volt tartós magzatmozgás csökkenés, csak egyszerűen néha lusta volt éppen a baba, én meg aggódtam. Ráhallgattam, dobogott a szíve és általában fel is ébredt rá. Nyilván, ha utána sem mozgott volna megfelelően, orvoshoz megyek, de ilyen nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!