Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egyedülálló anyukák, akik az...

Egyedülálló anyukák, akik az elejétől egyedül maradtatok és nincs segítségetek! Hogyan birjatok egyedül nevelni és eltartani a babát?

Figyelt kérdés

Most tényleg azokra gondolok, akik nulla támogatással egyedül voltak. Akinek albit kell fizetni, apuka nincs jelen, nem fizet semmit stb...

Mert én ebben a helyzetben vagyok és most nem olyan "megmondós mondatokra van szükségem, hogy akkor minek tartod meg, meg add örökbe. " Először próbálok minden eszközt megragadni, hogy velem maradhasson. De ehhez olyanok segítségèt kérem, akik ezen átmentek.

Nyilván annak könnyebb, akinek van tartaléka, saját lakás, vagy családi segítség, szülői támogatás.

2021. okt. 29. 10:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
24%

Minek kell riogatni? Nem biztos, hogy sírós baba lesz. És ha az lesz, akkor mi van? A kérdező láthatóan már most szereti a babát, szeretettel pedig minden atveszelheto.

Kérdező! Kérdezz rá a vedononel, milyen anyagi támogatást tudsz esetleg igénybe venni. Illetve érdeklodj a helyi családsegítőnel: mi nagyon sok jó állapotú, szinte új babaholmit adtunk le. Ha szerencséd van, gyakorlatilag ingyen meg tudod szerezni az összes babacuccot.

2021. okt. 29. 13:40
 12/17 anonim ***** válasza:
77%

De azt hiszem, hiába ír bárki bàrmit, te már döntöttél, nem tudom, mit szeretnél hallani. Tapasztalatnak leírták felettem is, hogy egy megfelelő partner oldalán, saját lakásban, jó anyagi körülményekkel is nehéz főleg az első időszak. Dióhéjban ennyi, ezt szorozd meg kettővel. És akkor azzal is számolj, hogy mi van, ha nem tudod szoptatni és tápszer kell, vagy (NE ADJ ISTEN, Ilyen tényleg ne forduljon elő) esetleg gyógyszerszedés akár rendszeresen?!

Arról tényleg nem is beszélve, hogy ha ovis/bölcsis lesz, hova teszed, ha beteg, márpedig első időkben tuti sokszor az lesz…

Szerintem gondold àt ezt még egyszer!

2021. okt. 29. 13:45
 13/17 A kérdező kommentje:
És más anyukák akik egyedül vannak csaladi háttér nélkül, azok hova teszik a gyereket ha beteg?
2021. okt. 29. 14:46
 14/17 anonim ***** válasza:
21%
Elég szomorú hogy ezek szerint itt sokan egyedül képtelenek lennének gyereket nevelni. Nekem sem volt semmilyen segítségem, senki nem jött át leváltani, senki nem ment el nekem bevásárolni, minden megoldottam magam. Sok nő mellett olyan férfi van aki csak megnehezíti az életet mert segíteni nem hajlandó, de mosni kell rá, főzni kell rá, jól kell kinézni hogy nehogy panasz legyen, este meg még széttenni a lábadat is. Ennél még mindig jobb egyedül. Úgy osztod be az idődet ahogy csak akarod, ha nem akarsz nem főzöl egy hétig, nem mosol egy hétig, nem takarítasz, nem kell szórakoztatnod a gyerek kívül senkit, ha egyszer egyszer nem fürdesz, mert hulla vagy hát senki nem fog beszólni. Nem szól bele senki hogy hogyan csináld, csak te leszel és az ösztöneid. Csak az anyagi részen aggódnék, meg azon, hogy nem dobnak-e ki emiatt az albérletből? Ha étteremben dolgozol nem tudsz oda visszamenni majd, időben el kell kezdened olyan állást nézni, ahol a műszak is megfelel, gyerekbarátok is, és a pénz is jó. Önkormányzati lakást meg már igényelhetsz a terhesség 91. napjától egyedülálló szülőként. Lehet beletelik pár évbe mire kapsz, de onnantól nem kell aggódnod amiatt, hogy mikor raknak ki.
2021. okt. 29. 16:16
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 😊
2021. okt. 29. 16:50
 16/17 VZ2 ***** válasza:
Az a fontos, hogy legyen pénz. Ha lelépett az apa, akkor - ha jól tudom - a bíróság segít. Másrészt ha lelépett, akkor - gondolom - foglalkozni se akar a neveléssel. Jogod van a gyerektartáshoz. Egyébként én férfi vagyok, túl 40-en de nincs még gyerekem/családom. Mindenestre jól jöhet pszichológusi terápia is, hogy felismerd azokat, akik le fognak lépni. Lehet, hogy TB alapon is el tudsz kezdeni valamit ezen a téren. Tervezett volt a gyerek ?
2021. nov. 7. 20:31
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem volt tervezett. Apuka nem fog fizetni semmit és lehet már lelépett az országból is... Egy ügyvéd ismerősöm azt mondta nem sok mindent lehet csinálni, mert sok pénzbe kerülne nekem pereskedni és akkor sem biztos, hogy megtalálják... Bejelentett munkahelye sem volt itt, mert eppenhogy befejezte az egyetemet. Ha meg is találják, max akkor lehetne tőle bármit vonni, ha valahol elkezd dolgozni és be van jelentve. De már úgy vagyok vele, ez több macera mint haszon nekem.
2021. nov. 7. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!