39hetes terhes múltam. Kedden voltam NST-n, az még nem mutatott a szülésre utaló jelet, viszont szerda este elkezdett keményedni a hasam, hol hosszabb, hol rövidebb ideig. Van napszak, amikor végig nagyon keménynek érzem. Ismerős ez valakinek?
36.héttől napi szinten így éreztem.
39+1en reggel voltam nstn, azt mondták semmi jele a szülésnek. Még aznap éjjel mentem szülni 🤷🏽♀️
Ohh, és mit éreztél? Honnan tudtad, hogy menni kell? Miben volt más, mint mikor csak keményedett?
Árt ezt a feszes pocak a babinak? :(
1. Az NST mindig pillanatnyi állapot, nem lehet vele megjósolni, hogy mikor indul a baba.
2. A jóslófájás meleg zuhany/fürdő hatására elmúlik, a rendes fájások nem.
3. Ez egyáltalán nem árt a babának, a tested készül a szülésre. Ez a legtermészetesebb folyamat, már ő is biztos érzi, hogy itt valami történni fog.
Én akkor mondtam, hogy oké, indulás a kórházba, amikor már nem tudtam az összehúzódás alatt megmozdulni. A jósló fájás és eleinte a szülési fájás mind olyan, hogy közben tudsz csoszogni, tudsz ülni, stb. De idővel ez a fájdalom olyan görcs szerű behúzódó érzés lesz, ami alatt te semmi mást nem tudsz csinálni csak megmerevedsz, összegörnyedsz és zihálsz.
Nekem este 9kor összevissza fájásaim voltak, 5-8-12 percesek. Hajnali 5-6 fele lett úgy, hogy ugyan még mindig rendszertelenül jöttek a fájások, de sokkal több volt 1 óra alatt mint korábban. És zihálósan fájt már. Na akkor indultunk mi. (És még így is volt időnk, mert jó pár órára született meg a fiam.)
És fontos, hogy ez csak a fájással induló szüléskor van. Ha magzatvízzel indul, akkor ha szivárog ha folyik, mindenképp azonnal kórház. Nem szabad a fájásra várni.
(Nekem szivárgott, nem jött fájás. A kórházban kiderült már koszos a víz, úgyhogy ha megvártuk volna a fájásokat, akkor lehet nem élne a fiam..)
Köszönöm a sok választ! :)
A szivárgás milyen? Mármint ha a magzatvíz szivárog és nem folyás, akkor az állandó, nem? Állandóan nedves az alsóneműm gondolom. Ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!