30 hetes vagyok, és az orvos szerint nagy a baba. Szerintetek? A szülésen kívül okozhat bármi bajt ha nagyobb a kislány mint amúgy "kellene"? át is írtak idősebb hetesnek.
Másik dokinál voltam ma, mert az enyém nyaral még 1-2hétig.
a következő adatokat mondta:
Koponyafekvésű
BPD: 83 mm
OFD: 92mm
Has: 86mm
Femur: 63mm
Hátső fali placenta, 0fokban érett, magzatvíz átl., jó szívm. és mozgás.
szinte napra pontosan 30 hetes vagyok ma, mert február 12-14között voltunk együtt a párommal.
most mégis átírt 31hetesnek, holott az adatok talán nagyobbak is.
leszúrt hogy sokat eszem tuti és hogy emiatt nagy a baba.
mondtam, hogy nincs cukrom, nem zabálok összevissza, ásványvizet iszom, stb, és 8kg-t híztam.
sajnos ennyire tudtam csak vigyázni, de nincs magas vérnyomás és semmiféle panasz.
kicsit rosszul esett, mintha valami nagy bajt tettem volna :(
kérdeztem kg-ra, és mondta hogy nem mérte, de 2kg felett picivel,és h 30hetesen ez sok.
nem tudom, nem akarom, hogy baja legyen, vitaminból is csak a hipp natal-t iszom.
valakinek hasonló tapasztalat? befolyásolja ez a kiírt időpontomat? előrébb hozza így a szülést is?
kinek mekkora súllyal és mérettel született a babája akinek hasonló adatai voltak?
előre is köszönöm nektek.
a cukromat 3x mérték, egyáltalán nem lett magas, viszont az édesapja a lányomnak közel 4,5kg-al és 60cm-el született akkoriban..
mellékesen megjegyzem, hogy az ő édesanyja sem volt cukros, pedig nála külön nézték az előző nagysúlyú babája miatt.
gondoltam ez is számít.
mondtam is a dokinak, hogy kicsit védjem magam, de erre az volt a válasz, hogy ez nem ok a zabálásra..
pff
Az orvosod egy kicsit gonosznak tűnik. Unokahúgom 5 kilóval született, anyukája kb. 10 kilót hízott, és ő sem zabált, nem volt cukros. Egyszerűen csak nagy lett a baba és kész, amúgy tök egészséges és aranyos.
Nekem 31 hetesen voltak ilyen méretei a kislánykámnak, de nem is értem, hogy 1 hetes eltérésen miért akad ki ennyire az orvos, az még nem olyan nagy eltérés!
Szerintem nincs semmi baj, ne aggódj. Ha nagy is lesz a baba, nem az számít. S eleve ez csak saccolás, lehet, hogy nem is lesz olyan nagy.
35 hetes kismama
Szia,nekem 30+4 napos adataim vannak,
BPD:83,6mm,
HC:301.5mm,
AC:285,9mm,
FL:61,6mm,becsült súly:2006 gramm.
Szerintem semmi gond nem lessz,hogy nagyobb a lánykád.Nekem is végig mondták,hogy nagy lessz.Pedig én 164 cm és 55 kg vagyok most,67kg-mal mentem szülni.Párom sem nagy termetű,173 cm és 80 kg,kisfiam 4100 grammal és 58 cm-rel született,37cm-es fejkörfogattal.
Nem tudom, miért írta át idősebbre a babádat. Ilyenkor már sokat számít a genetika, hogy te vagy a férjed mekkorának születtetek. Kb félidőig fejlődnek egyformán a babák, utána már össze-vissza. Nem véletlen vannak időre született 2 kilós kisbabák, és akár 5 kilós babák is.
Az én babám is 2 kiló körül volt 30 hetesen, 3,5 kilóval született időre, ami teljesen normális.
Előttem szólónak igaza van,csupán öröklés kérdése már,ne aggodj rajta..De hogy nem lesz kicsi az fix:-)
Én ma voltam 31+4vagyok Bpd:75mm Fl:63mm nekem meg "hosszu" combú csajom lesz:-DDDDD
örülök, hogy nem baj a dolog.
én sem szeretném ha mindig avval szekíroznának hogy nem nő, vagy túl pici..
az sokkal nagyobb baj lenne.
én csak arra vagyok kíváncsi hogy lehet-e probléma a nagy súly.
jobban örülök neki mint bárminek, hisz tudom, hogy egészséges, szép nagy, és abszolút nem félek hogy gond lesz a szülésnél emiatt.
ez a doki egy paraszt, nem is akartam hozzá menni mikor olvastam a fórumokon a véleményeket-tapasztalatokat-
Székesfehérváron kevés a jó doki, persze tisztelet a kivételnek, és a sajátomat is tisztelem, becsülöm.
azért nem lett fogadott dokim mert az enyém már nem vállal szülést, lassan nyugdíjba is vonul talán.
de nem akartam máshoz járni, és benne bízom csak:)
soha nem beszélt velem így, mindig nyugtatgat, nem csak a negatív lehetőségeket mondja el, soha nem bocsátkozik találgatásokba.majd mondom is neki, hogy mi volt amíg nem volt :)
vigyázzatok magatokra, és várom a további tapasztalatokat :)
kíváncsi vagyok a big babákra :D
Jajj dehogyis.. a dokid nem értem miért riogat! Egyébként az, hogy mennyit eszel, nem befolyásolja a baba súlyát. Az anyu pl. 25kg.-t hízott mikor velem volt terhes, és 2,8kg-al születtem.
Nade nézd meg az én babám adatait, ráadásul itt csak 29 hét 4 napos voltam!! :
BDP: 83,4
OFD: 99,2
HC: 291,4
AC: 263,7
FL: 62,4
Erre mondott akkor a doki 1806grammot (ami ugye lehet +-500gramm). Egy szóval sem mondta, hogy ajjaj most mi lesz, hogy másfél héttel nagyobb a mérete szerint, mint a gépbe progamozott átlag.
Szerintem teljesen normál méretű a babád.
Akkor lenne okod aggódni, ha jóval kisebb lenne, mint kellene.. amíg nagyobb, addig nincs baj! :-))
30+1
súly: 1672 gramm
bpd:77
ac: 271
fl: 62
hc:296
ofd:106
Ő 3950 grammos és 56 centis lett,a kiírt napon született kislány.
4,4 kilóval született fiamhoz képest a lányom nem is volt nagy:-)))
Pedig fiam a 29 héten csak 1358 gramm volt, bpd: 77, végül jó nagyra nőtt 40+6-ra
Ezeke a 30. hét körüli adtaok szerintem nem annyira mérvadóak, mint a későbbiek.
aranyosak vagytok :)
én nem bánnám ha nagy baby lenne, ha nem okoz neki egészségügyi problémát :)
ahhoz azért minden elismerésem nektek hogy ekkora babákat cipeltek ti is :) vagy cipeltetek:)
párommal is beszélgettem, ő sem aggódik, mondta hogy csak szép és egészséges legyen :) együtt szülünk :)
(párom megnyugtatott hogy ne törődjek a dokival, valsz nem volt jó napja,vagy csak nem áll már fel :D )
vigyázzatok a kis hosszú combú, gyönyörű babyeitekre ti is :)
11.-én megyünk az utolsó 4D-s Uh-ra, ott annyira pontosak a mérések, hogy eddig szülés előtt csak grammokat tévedtek más anyukák szerint.
ha ott nem piszkálnak a hasfalammal, súlyával, akkor a doki elmehet a búsba :)
(már 3x voltunk ott) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!