Milyen mozgásforma ajánlott terhesség korai szakasza (és a későbbi) alatt?
Figyelt kérdés
Én eddig Norbi Kickboxot csináltam itthon átlag két naponta, néha gyakrabban, most nagyon remélem baba van (minden jel arra utal és késik is) és napok óta nem merek mozogni, mert félek, hogy elmegy. Ez gondolom nem normális így és csak van valami lehetőség a mozgásra. Úszás sajna nem megoldható nálunk, bicaj ugye megint csak kilőve a tél miatt, marad a séta? Nekem ez kevés lesz! Ötlet?2008. dec. 11. 23:31
1/6 anonim válasza:
az ugrálós sportok + futás nem jók, a többit bátran űzheted, de azt is mondják,hogy amit korábban csináltál azt csinálhatod terhesség alatt is,mert a szervezeted hozzá van szokva. Nem tudom melyik igaz,szerintem a balesetveszély a lényeg+ne hajtsd túl magad,ne üsd meg magad. (a tejmirigyeknek sem jó az ugrálás)
2/6 anonim válasza:
Rubint Rékának van kismamatorna dvd-je. Illetve be tudsz iratkozni terhestornára (az felkészít a szülésre is pl. "hüvelyileg") és van kismamajóga is.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi!Neken egyébként az a bajom, hogy sok hasizomgyakorlat van benne, amit eddig csináltam.Emiatt nem merem, pedig jó lenne.
2008. dec. 11. 23:55
4/6 anonim válasza:
Terhességem előtt én is keményen edzettem(kardio+gyúrás)aztán kismamajógára jártam.Tetőtől-talpig megmozgat,az biztos.Óra végén intimtornát végeztünk,lehet,h ennek is köszönhető,h nem volt vizeletcsepegtetésem(se terhesen,se utána)és gátmetszést se csináltak,mert elég rugalmas volt a gáttájék,és mivel a légzést is megtanultam nem össze-vissza nyomtam,hanem ahogy a szülésznőm irányított.Így a gát kellőképpen ellazulhatott.Heti 2x jártam,és nekem nagyon jót tett.2 gyerekes anyuka
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:-)
Örömteli babavárást és babázást mindenkinek!
2008. dec. 12. 14:50
6/6 anonim válasza:
[link] töltöttem le kismama edzésprogramot !szerintem nagyon jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!