Ha most vagyok terhes az első gyerekemmel nekem is vissza jár az szja?(Családi adókedvezményt nem vettem igénybe)
És ezt hol kell elintézni?
Esetleg én ha nem vettem igénybe a családi adókedvezményt akkor azzal együtt kapom a visszatérítést?
Értem ezt úgy,hogy ugye akiknek jár az adókedvezmény és igénybe vették azok úgy kapják a visszatérítést,hogy az adókedvezményt ugye le vonták belőle.De mi a szitu azzal aki nem veszi igénybe?
De most bárhol olvasom azt olvasom,hogy azok kapják vissza akik családi pótlékot kapnak.Akik terhesek azok nem kapnak még családi pótlékot.Szóval ha valaki az első gyermekével terhes és jövő januárra van kiírva az nem kapja vissza.Jól gondolom?
Annyira nem értek ezekhez
A családi adókedvezmény és családi pótlék az nem ugyanaz..
Adókedvezmény igényelhető a magzat 91 napos korától. Ez fogja meghatározni, nem családi pótlék
Olvasd el a közlönyt. Fekete-fehéren benne van, hogy a várandós nők is jogosultak rá, amennyiben a magzat még idén betölti a 12. hetet.
A kifizetés/igénylés pontos menetét szerintem a gyakorlatban még senki nem tudja, majd idővel kialakul, nyugalom.
Mi nem egyértelmű abban, amit már itt is többen leírtunk?
Ha a magzat betöltöti még idén a 12. hetet, jár a várandós nőnek. Te januárban szülsz, tehát jár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!