Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha most vagyok terhes az első...

Ha most vagyok terhes az első gyerekemmel nekem is vissza jár az szja?(Családi adókedvezményt nem vettem igénybe)

Figyelt kérdés
Vagy csak annak jár akinek már van gyereke?

2021. okt. 2. 17:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
A magyarközlönyben le van írva. A magzat 90napos korától lehet igénybe venni ha az dec31 előtt betölti.
2021. okt. 2. 17:09
 2/18 A kérdező kommentje:

És ezt hol kell elintézni?

Esetleg én ha nem vettem igénybe a családi adókedvezményt akkor azzal együtt kapom a visszatérítést?

Értem ezt úgy,hogy ugye akiknek jár az adókedvezmény és igénybe vették azok úgy kapják a visszatérítést,hogy az adókedvezményt ugye le vonták belőle.De mi a szitu azzal aki nem veszi igénybe?

2021. okt. 2. 17:13
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
2-es, visszakapod, amit befizetsz, ilyen egyszerű. Hogy milyen jogcímen mennyi részét, valamint mikor, az már más kérdés.
2021. okt. 2. 17:30
 4/18 A kérdező kommentje:

De most bárhol olvasom azt olvasom,hogy azok kapják vissza akik családi pótlékot kapnak.Akik terhesek azok nem kapnak még családi pótlékot.Szóval ha valaki az első gyermekével terhes és jövő januárra van kiírva az nem kapja vissza.Jól gondolom?

Annyira nem értek ezekhez

2021. okt. 2. 18:10
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

A családi adókedvezmény és családi pótlék az nem ugyanaz..

Adókedvezmény igényelhető a magzat 91 napos korától. Ez fogja meghatározni, nem családi pótlék

2021. okt. 2. 18:59
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd el a közlönyt. Fekete-fehéren benne van, hogy a várandós nők is jogosultak rá, amennyiben a magzat még idén betölti a 12. hetet.

A kifizetés/igénylés pontos menetét szerintem a gyakorlatban még senki nem tudja, majd idővel kialakul, nyugalom.

2021. okt. 2. 19:14
 7/18 anonim ***** válasza:
68%
Járni fog a pénz, visszautalják az éves szja-tokat, de max 808 ezret fejenként. Elméletileg év végéig nyilatkoznotok kell majd, hogy hova kéritek az utalást, de erről még nincsenek részletek. Az apa akkor kapja csak vissza, ha házasok vagytok.
2021. okt. 2. 20:31
 8/18 A kérdező kommentje:
Ne nezzetek hulyenek legyszi.De akkor ha nincs gyerekem csak uton van az elso akkor is kapok?
2021. okt. 2. 21:03
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem egyértelmű abban, amit már itt is többen leírtunk?

Ha a magzat betöltöti még idén a 12. hetet, jár a várandós nőnek. Te januárban szülsz, tehát jár!

2021. okt. 2. 21:04
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz nem hülyének nézni, ha képtelen vagy felfogni, amit többen leírtak többféleképpen, hogy még te is megértsd. Ennyi ésszel élni, istenem..
2021. okt. 2. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!