Mennyire fájdalmas és kockázatos a magzati kromoszómavizsgálat?
méhlepényből 12. hétig vesznek mintát, nálad magzatvíz vétel lesz már ennyi idős terhesen. Nekem júniusban volt amniocentézisem a SOTE I.-en és nagyon megszenvedtem, rohadtul fájt. Más vigyorogva jött ki a szúrás után, én 2 napig alig éltem...
igaz engem kétszer kellett megszúrnia a dokinak, mert elsőre nem volt tiszta a magzatvíz. Ez egy dolog amin át kell esni, mert ha beteg a babád a 24. hétig elvetetheted, ha nem akarsz beteg gyereket nevelni.
Kicsit túl van parázva ez a vizsgálat.
Nekem is volt, előtte én is nagyon féltem (főleg, míg rá nem szántam, mikor már eldőlt, hogy megcsináltatom, inkább csak túl akartam esni rajta mielőbb, hogy minél hamarabb megtudjam az eredményt.)
Szóval, nekem egyáltalán nem fájt. Nem néztem oda, mikor szúrtak, csak az UH monitort figyeltem, és egyszercsak azt vettem észre, hogy már látom is a tűt a képen, pedig nem éreztem a szúrást.
Utána sem volt semmi gond, nem görcsöltem, stb. Utána nem mehettünk haza egyből (a biztonság kedvéért), ott nevetgéltünk egy csomóan kismamák a váróban, a férjek meg sápadtan, csodálkozva néztek, hogy ilyen jól vagyunk, őket még a szúrás gondolata is teljesen kikészítette.
Szia!Én pont egy hete estem át rajta,nekem magzatvizet vettek.Kettő napig csak olyan oldalakat néztem ahol erről beszélgetnek vagy írnak.A rengeteg hozzászóló közül egy-két embernek volt csak vele problémája.
Hidd el nem fájt a vizsgálat és ezt nem csak azért írom,hogy megnyugtassalak,hanem tényleg így van.Kissé kellemetlen de egy vérvételnél nem rosszabb.Én veszélyeztetett terhes vagyok fenyegető vetélés miatt,még sincs semmi bajom azóta sem és ami a legfontosabb a kisfiammal is minden rendben.
Kívánom,hogy minden rendben legyen veletek!!!
19hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!