Okozott barmilyen problémátat a terhesség alatt, ha túl nehezet emeltetek? (Pl egy karton ásványvíz)
Egészséges terhesség esetén nem hinném hogy bármit okoz. Ha fáj a derekad akkor ugye érdemes vigyázni, de érzi az ember hogy mennyit bír.
Én 36.ig hétig a 3. Emeletre cipeltem minden nap a 12-13 kilos nagytesót. 36. héten költöztünk, egyedül pakoltam össze az egész lakást mert a férjem dolgozott. + új lakásba a kipakolás se volt semmi. Igaz ekkor már elég fáradt voltam. 39. héten született meg a pici.
Nem azért nehéz a karton ásványvíz, mert 50 kiló vagy, hanem mert gyenge vagy. 55 kiló vagyok és 80 kilóval húzok fel, és 90-nel guggolok.
Amúgy irodában dolgozom, és csak hobbiból járok terembe, szóval elképeszt, mennyire "jó" kondiban van az átlag magyar.
Ne haragudj, ha megbántottalak, elismerem nem volt szép a stílusom.
Azt egy szóval nem mondtam, hogy guggolj 90 kilóval, vagy bármilyen egyéb javaslatot nem tudom, hol olvastál, csak azért írtam le ezt, mert 5 kilóval vagyok nehezebb nálad, és mégis ennyivel többet tudok emelni.
Sajnálom, hülyén jött ki, mert nem bántásnak szántam, de szerintem nagyon gyenge vagy. Persze, a lényeg, hogy te jól érezd magad a bőrödben, meg majd amikor emelgeted a gyereket, kicsit biztosan megerősödsz.
Egyébként nem a levegőbe beszélek, gyógytornász vagyok és 2 gyerek anyukája.
Legyen szép estéd!
"Köszi a kritikát, biztos sok terhességed volt már." - hah, ilyenkor be lehet dobni a biztos nincs gyereked kártyát. Mert nyilván aki sportol annak nem lehet gyereke...
"Nem is akarok 90 kiloval guggolni, számomra vannak fontosabb dolgok az életben" - a 13-as válaszolónak meg nyilván nincs! :D Csak a 90 kilóval való guggolás, most jól odaszóltál neki, Kérdező!
Lehet nem volt mézes-mázas, de amúgy nem mondott hülyeséget. Én szabályosan felröhögtem a kérdésnél, de feltételeztem, veszélyeztetett terhes vagy és kb. fel sem kelhetsz az ágyból, azért kérded. Aztán láttam, hogy csak alig bírod. Bocsi, csak megmosolyogtatott, nem mindenkinek ez az alapállapot.
Még mielőtt megírod, hogy biztos sokat szültem én is, én csak egyet szültem! Peace.
Szia!
Ha veszélyeztetett terhes vagy,akkor igen egy karton víz is okozhat bajt!
Én az első terhességemnél dolgoztam.. nem irodába.. elég sok vasas ládát cipeltem,emeltem. 9 hetesen elkezdtem barnázni.. egyből ki lettem írva tp-re..
Hiába voltam hozzászokva a súlyhoz.. terhesen még sem volt ugyanaz.
2.terhességem előtt már túl voltam egy kiszakadt sérvműtéten,amiben le is bénult az egyik lábam.. helyrejött…,de lett még egy sérvem rá 1 évre.. Rá pár évre terhességem 11.hetében elkezdtem vérezni.. ,amúgy is veszélyeztetett terhes voltam és vigyáztam,de mégis.. felemeltem egy 10kg-os gyereket többször és annyi volt!
Szerencsére a babának nem lett baja,de onnantól tényleg vigyáztam.
Szóval hiába van valaki hozzászokva nehéz dolgokhoz..a terhességnél teljesen más kinek mit bír a szervezete.
Kérdező,annyit emelj amennyit bírsz vagy amennyit nem érzel soknak! A gyerek meg nem egyből 20kg-os.. hozzászokunk a cipeléséhez fokozatosan ahogy nő..
Sokan elfelejtik,hogy a munkahelyek sem egyformák sem az életstílusunk! 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!