Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nasivin terhesség alatt?

Nasivin terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Valami jól elkapott és ledöntött a lábamról...

Használhatok nasivin orrsprayt, más is használ orrsprayt?

2021. szept. 24. 22:49
 1/8 anonim válasza:
68%

Bármilyen gyógyszernél beütöd googlebe, hogy név + betegtájékoztató és elolvasod amit ír.

A Nasivinnél:

"Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Nasivin 0,5 mg/ml oldatos orrspray terhesség alatti alkalmazásának biztonságosságával kapcsolatban nincsenek klinikai adatok.

A Nasivin 0,5 mg/ml oldatos orrspray terhesség és szoptatás alatt csak gondos mérlegelést követően alkalmazható."

Ez hétköznapi nyelven azt jelenti, hogy nyugodtan használd, mert annyira nincs tudományos ok feltételezni, hogy bármi bajotok lehetne tőle, hogy még letesztelni se érte meg a gyártónak.

2021. szept. 24. 22:53
 2/8 A kérdező kommentje:

A betegtájékoztatót olvastam, és pont ezért a semmitmondó megfogalmazásukért érdekel más véleménye a tapasztalatban erről. :)

Köszönöm a válaszod! :)

2021. szept. 24. 23:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én használom, de leginkább a baby változatot. Az én orvosom azt mondta ezt lehet. Nekem terhességi rhinitisem van, szóval elég sokat van eldugulva csak úgy.
2021. szept. 25. 00:28
 4/8 anonim válasza:
43%
A Nasivin Baby csecsemőknek van kitalálva, nem terhes nőknek. A normálhoz képest ötödannyi hatóanyag van benne. Ami egy kisbabánál nem gond, egy felnőtt viszont feleslegesen szívatja magát vele.
2021. szept. 25. 00:33
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy tudom, h orrcseppet, orrsprayt tilos hasznalni, értagitó hatású.
2021. szept. 25. 06:59
 6/8 anonim ***** válasza:
4es... Érdekes, nekem használ! És inkább hiszek az orvosomnak, mint neked. Nyilván oka van, hogy ennek a használatát javasolta
2021. szept. 25. 07:26
 7/8 anonim ***** válasza:
#6, talán pont az az oka, hogy kevesebb benne a hatóanyag :-) Terhesség alatt (de egyébként is) mindig arra kell törekedni, hogy a lehető legkisebb dózisban alkalmazzuk a gyógyszert, ami még hat. Szóval ha neked most használ ez a hígabb verzió, és nem is kell gyakrabban csöpögtetned, akkor valószínűleg terhességen kívül is használhatnád inkább azt.
2021. szept. 25. 08:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Én régóta sós vizes orrspray-t használok, ha felső légúti bajom van. Ezzel nem lehet gond

Az ok az volt, hogy egy-egy nátha végére annyira hozzászokott az orrnyálkahártyám a sprayhez, hogy konkrétan alig tudtam leszoktatni magamat róla mindig. Napokig dugult az orrom úgy, hogy semmi bajom nem volt már, egyszerűen csak duzzadt a nyálkahártyám, igényelte a sprayt. Végül nekem egyszerűbb a náthánál azt a 3-4 napot sós oldattal végig szenvedni (nyilván azért a vegyszeres társai hatékonyabbak), mint a leszoktatás.

Esetleg próbáld meg, hátha neked is bejön!

2021. szept. 25. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!