Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tippek,hogy ne hízzon tovább...

Tippek,hogy ne hízzon tovább a kismama terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Sziasztok!20.hétig egy grammot nem híztam.Azóta viszont 8kg híztam..23.hetes vagyok.Nem eszek sokat.3hét alatt 8kg az nagyon sok és a védőnő is azt mondta,hogy nagyon sok mert a végére így majd 20kg-ot fogok felszedni.Itt a probléma az,hogy eleve túlsúlyos vagyok.160cm vagyok és 78kg.Tényleg nem eszek sokat és sokat sétálok.Eddig nehéz fizikai munkát végeztem sokat mozogtam a munkába,20.héten hagytam abba a munkát és fel is csuszott az a 8kg.Pedig nem fekszek egésznap.Mivel tudnám tartani a súlyom?Persze koplalni nem szeretnék és szeretném,hogy a baba is jól fejlődjön de szerintem ez a hízás eddig nagyon sok.

2021. szept. 23. 15:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
72%

Terhes tornát otthon is tudsz csinálni, rengeteg YouTube videó fent van, én is csináltam amikor ahhoz volt épp kedvem.

Amit én tennék, az a kenyér (vagy éppen fehér liszt) és cukor csökkentése.

Mondjuk ha csak ezt kívánod az tök más, de azért lehet kísérletezni. Nem tudom szereted e pl a hummuszt, elképesztően finom, én csak azt tudtam enni hányingeres időszakban. Zöldséggel, egyszerű paprikával is baromi jó egy uzsi vagy tízórai kiváltáshoz. De én nagyon szerettem a túrókrémet is, sosan vagy édesen.

Mást nagyon nem tudok javasolni, mert hiába adunk diétás tanácsokat ha a poci mást akar enni 😊

Na mindegy, lehet valóban víz, és akkor nincs mit tenni. A folyadékra figyelj, a napi "kötelező" mennyiség legyen meg.

Egyébként a csesztetést én részben értem, kezdődő cukorbetegeknél pl előfordulhat ilyen hízás, azt meg diétával még lehet korrigálni, de ha ez a rész rendben van, akkor meg tök mindegy mennyit hizol igazából.

2021. szept. 23. 16:08
 12/27 anonim ***** válasza:
82%

A mennyiség ellenèben a minőség lesz a gond...

( nekem terhesség utàn okozott problémát)

2021. szept. 23. 16:24
 13/27 anonim ***** válasza:
71%
Igen a 11-es nagyon jól mondja. Sok víz. Igen, ilyen korán is vizesedhetsz és pont a sok víz ivás tudja kihajtani. Amúgy én befizettem egy online kismama tornás csoportba (preghello app-on találtam) 5000 ft/hó és annyit tornázol meg jógázol amennyit szeretnél. De youtube-on is sok van fent. És igen a minőségen javítani kellene sajnos. Tudom, hogy nehéz én végig undorodtam mindentől de próbálgatni kell, hátha találsz valamit zöldséget, gyümölcsöt ami bejön.
2021. szept. 23. 16:32
 14/27 A kérdező kommentje:
Esetleg lehet terhességi cukor is?Oktober 4.en megyek a cukorterhelesre.Annak lenne jele?
2021. szept. 23. 16:47
 15/27 anonim ***** válasza:
38%
Nem feltétlenül
2021. szept. 23. 16:48
 16/27 anonim ***** válasza:
12%
Elég tudatlan vagy ha szinte csak fehér kenyeret eszel és párizsit.
2021. szept. 23. 17:37
 17/27 A kérdező kommentje:
Ne haragudj mert is lennek tudatlan? :D Tisztaba vagyok vele,hogy nem jo dolgok de ha csak azt kivanom es ra se tudok nezni mas kajara akkor inkabb azt egyem mint semmit nem?Nem ertem hogy jon ide a tudatlansag fejtsd ki kerlek :D
2021. szept. 23. 17:58
 18/27 anonim ***** válasza:
7%

Nem hiszem el hogy nincs ezen kívül más amit meg tudsz enni.

Egyszerűen így nem juttok a babáddal a szükséges tápanyagokhoz.. Olvass utána ez miket okozhat.

2021. szept. 23. 18:13
 19/27 A kérdező kommentje:
Szoktam enni mast is de nem mindig!Húslevest tészta nélkül stb.És tudom,és rosszul érzem magam emiatt ugyhogy probalkozok sok zoldseget enni.Femibiont szedek!Ja és azt elfelejtettem mondani,hogy gyümölcsöt pl sokszor eszek.
2021. szept. 23. 18:18
 20/27 A kérdező kommentje:
Ami fura egyébként,hogy egyátalán nem látszik,hogy híztam volna 8kg csak az arcomon
2021. szept. 23. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!