Kevesebbet mozog a babám, baj lehet?
20 hetes kismama vagyok, 15 hét végén éreztem először a baba mozgását, kb egy hete pedig már nem csak simogat, hanem erősebben “rúg”. Napközben szokott néhányat rúgni, esténként viszont minimum 5 percig megy a buli, amit imádok :)
Viszont az elmúlt 2 napban belustult, ma kb 3-4x éreztem a mozgását, és ebben benne volt a vacsora utáni pihis “rugdosás” is.
Kell-e megijednem, vagy teljesen normális, ha ilyenkor még nem áll be fix rendszer a mozgásába és inkább lustálkodik?
Nem robot a magzat, hogy mindig ugyanannyit mozogjon. Te sem vagy minden nap ugyanolyan. 29. héten járok, a kismamás portálok szerint ilyenkorra már bőven megfigyelhető a napirendje, de ettől függetlenül sem ugyanazt érzem minden nap.
Arról nem beszélve, hogy a 20. héten még annyi helye van, hogy házibulit is tarthatna odabent, tehát ha mozog sem biztos, hogy érzed, például ha befelé, a hátad irányába "rúg". Illetve az ujjszopogatás is az aktivitásai közé tartozik, nyilván azt sem fogod érezni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!