Mikor választottátok szülésznőt és hogyan?
Felhívtatok hogy elvállal e?
Vagy mi ennek a menete?
Egyáltalán van magán szülésznő is? És ő bármelyik magán orvoshoz elmehet vagy hogy működik?

Nálunk sajnos már nem lehet a törvény miatt, se szülésznőt se orvost fogadni. Annál szülsz aki ügyeletben van.
Ettől függetlenül terhes gondozásra magánba járok.
Ha nálatok még engedélyeznek ilyet, akkor ahhoz menj (orvos), aki szimpi, akinél szülnél is adott esetben. A szülésznőt pedig nála kérdezd, kit ajánl, kivel dolgozik együtt szívesen. Magán szülésznő olyan formában van, hogy kórházon belül keresel valakit, felfogadod aki aztán ha beindul a szülés, ott van melletted.
Na, régen így volt. Itt az új törvény, így már semmi nem lehet kB, se doki se szülésznő.. ☹️

Az első terhessegemnel kifejezetten kérte, hogy csak a 7.honapban keressem fel.
A másodiknál is így csináltam, csak egy másik szulesznovel mert az előző nyugdíjba ment.
Most 27 hetes vagyok a harmadik babával. Tanácstalan vagyok. Nem tudom lehet-e, illetve kell-e nekem. Az első nagyon sokat segített mindenben. A második nem... lehet most fogadott szülésznő nélkül szülök..

Már nem lehet fogadott orvossal szülni(!)
Annál szülsz aki épp ügyeletes a kórházban.
Magánorvos van,persze azt kifizetheted,ha van felesleges 1-2 millió forintod,hogy levezesse a szülésedet. :D
De SZTK-ban már nincs semmilyen választási lehetőséged.

A szülésznő szerinted nem orvos? Mi a fenének lenne ott szerinted,simogatja a kezedet és nyugtatgat csak? 😰🤌
Nem lehet fogadni azt sem a legtöbb helyen.Most szültem,nekem egyiket sem lehetett.Sem szülésznőt,sem szülészorvost,sem senkit.Ügyeletes és a bent lévők jártak be,jöttek be,maradtak ott mikor kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!