Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor választottátok szülésznő...

Mikor választottátok szülésznőt és hogyan?

Figyelt kérdés

Felhívtatok hogy elvállal e?

Vagy mi ennek a menete?

Egyáltalán van magán szülésznő is? És ő bármelyik magán orvoshoz elmehet vagy hogy működik?

2021. szept. 17. 15:55
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Orvoshoz ahhoz mentetek már a kezdetektől akinél szultetek?
2021. szept. 17. 15:56
 2/12 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem te terhes vagy.
2021. szept. 17. 15:59
 3/12 anonim ***** válasza:
59%
Nem tudom a mostani helyzetben (új törvény) mennyire lehet egyáltalán fogadni bárkit is. Vagyis lehet gondolom, de egy sztk-s szülésre nem hiszem, hogy bemehet úgy fogadott orvos/szülésznő, mint előzőleg.
2021. szept. 17. 16:03
 4/12 anonim ***** válasza:

Nálunk sajnos már nem lehet a törvény miatt, se szülésznőt se orvost fogadni. Annál szülsz aki ügyeletben van.

Ettől függetlenül terhes gondozásra magánba járok.

Ha nálatok még engedélyeznek ilyet, akkor ahhoz menj (orvos), aki szimpi, akinél szülnél is adott esetben. A szülésznőt pedig nála kérdezd, kit ajánl, kivel dolgozik együtt szívesen. Magán szülésznő olyan formában van, hogy kórházon belül keresel valakit, felfogadod aki aztán ha beindul a szülés, ott van melletted.

Na, régen így volt. Itt az új törvény, így már semmi nem lehet kB, se doki se szülésznő.. ☹️

2021. szept. 17. 16:30
 5/12 anonim ***** válasza:

Az első terhessegemnel kifejezetten kérte, hogy csak a 7.honapban keressem fel.

A másodiknál is így csináltam, csak egy másik szulesznovel mert az előző nyugdíjba ment.

Most 27 hetes vagyok a harmadik babával. Tanácstalan vagyok. Nem tudom lehet-e, illetve kell-e nekem. Az első nagyon sokat segített mindenben. A második nem... lehet most fogadott szülésznő nélkül szülök..

2021. szept. 17. 16:55
 6/12 anonim ***** válasza:
ha fogadot orvosod van és ott szülsz korházba ahol ő dolgozik ő az ügyeletes nála szülsz.szülésznőt lehet fogadni férfi meg női szülsézorvost nem
2021. szept. 17. 17:07
 7/12 anonim ***** válasza:
Júliusban szültem ügyeletben, úgyhogy saját tapasztalatom nincs, csak akit a facebook csoportban olvasok. Abban a kórházban, ahol szültem, lehet szülésznőt fogadni, de mivel orvost nem, így a szülésznők nagyon kapósak lettek, és erre az évre már nem vállalnak el senkit, sokan már januárra sem. A felfogás úgy működik, hogy felhívod és megkérdezed, vállal-e. A facebook csoportban ajánlgatják egymásnak a kismamák a szülésznőket, de számomra ez nagyon lutri - részt vettem annak az online szülésfelkészítőjén, akit a leginkább dicsértek, illetve mikor szültem, rövid időre találkoztam is vele, de nekem egyáltalán nem volt szimpi. Szóval hiába zengenek 100-ból 95-en ódákat valakiről, ha te pont abba az 5-be tartozol, akinek az a stílus pont nem jön be.
2021. szept. 17. 17:28
 8/12 anonim ***** válasza:
10%

Már nem lehet fogadott orvossal szülni(!)

Annál szülsz aki épp ügyeletes a kórházban.

Magánorvos van,persze azt kifizetheted,ha van felesleges 1-2 millió forintod,hogy levezesse a szülésedet. :D

De SZTK-ban már nincs semmilyen választási lehetőséged.

2021. szept. 17. 21:27
 9/12 anonim ***** válasza:
A kérdező nem orvost kérdez, hanem szülésznőt.
2021. szept. 17. 21:42
 10/12 anonim ***** válasza:
3%

A szülésznő szerinted nem orvos? Mi a fenének lenne ott szerinted,simogatja a kezedet és nyugtatgat csak? 😰🤌

Nem lehet fogadni azt sem a legtöbb helyen.Most szültem,nekem egyiket sem lehetett.Sem szülésznőt,sem szülészorvost,sem senkit.Ügyeletes és a bent lévők jártak be,jöttek be,maradtak ott mikor kellett.

2021. szept. 17. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!