Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 22-23. héten végzett genetikai...

22-23. héten végzett genetikai uh, nem késői?

Figyelt kérdés

Sajnos se az orvos (aki már nem az), se a védőnő nem túl segítőkész-így jóformán semmit nem tudok intézni (így ünnepek idején).

1 hónapja vették le a vért az afp-hez (de még mindig nincs kész...:(( )-és a 22. hétben járok.

Volt már így valaki?

Köszönöm

2007. dec. 27. 12:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Elég rosszul hangzik amit leírsz. Az AFP eredmény 10 nap két hét alatt elkészül. Nálunk pl. az a szokás hogy a betöltött 17-dik héten vették le az AFP-t. A genetikai UH-t pedig betöltött 18-dik héten megcsináltattam magánúton, mert a terhesgondozáson sem a kötelező tarkóredőmérést 11 héten, sem a kötelező 18 heti genetikai Uh-t nem csinálták meg. Mikor megjött az AFP eredményem akkor ugyan megultrahangoztak a terhesgondozóban de hát az olyan is volt, egy szimpla felületi vizsgálat és kész.

A 22-23 héten elvileg késő a genetikai UH, de hát nincs mit tenni, az embernek ma már mindent magának kell elintéznie.

Fel a fejjel!!!

Egy 24 hetes kismama

2007. dec. 27. 12:51
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! Nálam hasonló volt a helyzet. Az AFP eredményét még ma sem tudnám, ha nem járok utána. (Ja, maga a papír nem is tudom hova érkezett meg). Én szóltam a védőnőnek, hogy most már ideje lenne telefonálni a központi védőnői központba, hogy megtudjuk az eredményt. Az idő sürgetett, mert már volt időpontom genetikai uh-ra, 19.hétre. Szóval az AFP eredmény még 3 hét alatt sem érkezett meg.A genetikai uh.meg szerintem nem vészes 22-23. héten, de nem vagyok orvos ez saját vélemény. pl. nekem a terheléses cukrot csak a 28. héten fogják megcsinálni, holott szinte mindenkinek a 24-25. héten csinálják.

23 hetes kismama

2007. dec. 27. 13:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát elviekben a 12. hét környékén szokták elvégezni pont azért, hogyha baj van, meg lehessen még szakítani a terhességet. De remélem nem lesz baj.
2007. dec. 27. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!