Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anya nevén a gyerek?

Anya nevén a gyerek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az édesapjával a gyereknek elmaradtunk, nem nagyon szeretném s igazából szerintem ő sem, hogy bármi köze legyen ehhez a gyerekhez.

Igazából örülök, hogy ez a szakítás végbe ment, s annak mégjobban, hogy a gyerekkel mindent rendben találtak annak ellenére, amiket csinált, s nem igazán tudtam róla.

Nem voltunk házasok, épp hogy 1-2 hónapig éltünk együtt, nem ment, elmaradtunk, a gyereket tudta van, s akkor is szakítottunk, egy gyerek nem tarthat össze egy olyan kapcsolatot, ami eleve nem működik.

Szerinte el kellett volna vetetni, ő nem akarta a kezdetektől fogva a gyereket, azt is mondta, hogy neki nem kell, mert bennem fejlődik s belőlem jön ki.

Én érthető okokból kifolyólag nem szeretném a nevére adni, plusz 600 km-re van innen, ha a gyereknek személyit vagy valamit csináltatni kell, az aláírása nélkül nem fogják tudni megcsinálni.

Lehetséges, hogy nem adom meg az apa nevet, hanem ha bármi történne velem, akkor a nagymama nevét másodlagos gyámnak, vagyis anyukám nevét?

Nagyon fontos lenne ez, mert a védőnő szerint kelleni fog, de nem szeretném..

Tudom odébb van még egy kicsit a dolog, de akkoris..

Előre is köszönöm a válaszokat!🥰

16hkm

2021. szept. 6. 10:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
69%
Off. Hogy felhomályosítsam a népeket, a kérdező magyar, viszont fixen erdélyi, eltaláltam? Pont úgy fogalmaz mint az erdélyi ismerőseim. Ők használnak és helyett s-t, meg ilyen fura szavakat.
2021. szept. 6. 11:43
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Házasságban is kaphatná a te nevedet, ha úgy döntötök.

A gyerekkel kicseszés, csak ha nem vagy full gazdag, hogy elesik a gyerektartástól ( a pasi is ott volt, nem becsapással “csinált” gyereket)

De a kérdésre

Apa ismeretlen aztán kész.. nem mondod meg senkinek, mit tesznek?

Semmit.

2021. szept. 6. 11:47
 23/31 A kérdező kommentje:

21-es, nem full magyar vagyok, nem vagyok erdélyi, Szabolcsba élek.:D

Mellesleg köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!

Valaki láttam kérdezte hány éves vagyok, lassan 21.

2021. szept. 6. 12:12
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Én csak egy kis részletre reagálnék. Mi is szétmentünk a fiam apjával. A gyermek nálam lett elhelyezve. Megállapították a gyerektartást is. Amikor ügyeket intéztem, személyi, lakcím, stb… elég volt a bírósági határozat, hogy a gyerek nálam van elhelyezve. Az okmányirodában azt mondták, hogy vagy az apa aláírása, vagy a határozat.
2021. szept. 6. 12:51
 25/31 anonim ***** válasza:
78%
15os hát nem csak álmomban,illetve szoktam apai elismerőket is felvenni, szóval nem értem mi bajod, de nem is érdekel :D
2021. szept. 6. 13:13
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem adsz meg apa nevet akkor nem írnak be semmit. Így viszont gyerektartást sem kérhetsz.
2021. szept. 6. 14:28
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy köteles szüléskor megadni az apa kilétét. De így gyerektartást sem kérhetsz.
2021. szept. 6. 16:27
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
En majusban szultem, megmondtam az apa ismeretlen (majdnem 2 evig egyutt eltunk) es a szuletesi anyakonyvben kihuztak, nincs apja csak en. Utana kaptam egy levelet az onkormanyzattol hogy rendezetlen a gyerek csaladi hattere. Be kellett mennem es jegyzokonyvet vettek fel, hogy nem elunk egyutt es az apat nem kivanom megnevezni, se kepzelt apat beiratni. Ezzel le is zarult az ugy
2021. szept. 6. 16:33
 29/31 Istvan485 ***** válasza:
0%
Neharagudj de az apat nem zarhato ki akkor sem hogy lathathatni szeretne a gyermeket 18 eves korig csaladjogi torveny adtol hogy mas nevet visel a lathatast biztositani kell!##
2021. szept. 7. 21:30
 30/31 anonim ***** válasza:

29

Ha az apa rèszt akar venni, akkor jelzi.. akkor kell biztosítania,

( más kérdés, hogy a gyerektartás is csak akkor jár, h rendezik a dolgokat, és ebben az esetben a láthatás is írásba foglalva.. hogy él-e vele az már egyéni

2021. szept. 7. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!