18.heti uh hanyagság?
Észrevette volna...
Azt hogy nincs még egy keze, vagy ilyesmi, a fejkörméretet lemérni meg 10 MP se!
4 dolgot mérnek kb, fej, haskörfogat, combcsont hossza, ilyenek, 2 perc is sok rá.
10 perc, a babamozi 10 perc, és az nagyrészt kedvtelés.
De a dokinál, nem mondtad neki, hogy te még maradnál, még a szívhangot is szeretnéd meghallgatni?
Ha baj van azt szinte azonnal észre veszik,gondolom nem most kezdte..
De ha nem vagy biztos az eredményben kérhetsz másodvéleményt,vagy magánorvossal csináltathatsz egy másodikat.Oda szinte azonnal kapsz időpontot.
Ez egy sima uh...
7 héten van terhességmegállapótás, onnan 12. 18. 30 héten, mindent genetikainak hívják.
Lemérni pár dolgot semennyi idő, abból tudják, jól fejlődik-e.
A végtagok megléte, szív 2 kamrája, gerinc azonnal látszik, ahogy ránéz, hogy ok-e.
Hát nekem a 18.heti genetikai nem épp ilyen volt. Oké, lemért mindent, de sokkal tovább nézte az agyat, a szívet, gyomrot, végig nézte az ujjait, meg pl ekkor vette eszre hogy vesemedence tágulata van, amely miatt 5 hét múlva kontroll kellett.
Nekem ez is ugyanúgy fél óra volt, mint a 12.heti.
Nézte a koponya csont szerkezetét, az orrcsont hosszát megmérte, hallgatta a szívet, megmérte a méhnyak hosszat. Mutatta a gerincet, hogy nem nyitott, stb. Hirtelen csak ennyi, amire emlékszem.
Én nem tudlak teljesen megnyugtatni. Én futószalag sztk ultrahangon voltam mindhárom kotelezon, nekem is volt ilyen hiányérzetem.
Ilyen hogy szivhang hallgatás nem volt, de nézett szivfrekvenciat, meg áramlást...
Születéskor derült ki hogy fejlődésben elmaradt kb egy hónappal (3-as percentilis alatti), és hogy az egyik vesejevel gond van.
De azért azt is hozzateszem, hogy ez csupa olyan dolog amivel semmit nem tudnak csinálni magzati korban.
Megsporoltak nekem jó sok idegeskedest meg kontrollra jarogatast.
Azért remélem ennél nagyobb dolgokat észrevesznek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!