Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ellenanyag pozitív, mit jelent?

Ellenanyag pozitív, mit jelent?

Figyelt kérdés

Második gyermekemmel vagyok várandós, jelenleg 26 hetes vagyok.

Eddig minden rendben volt, az első trimeszteri vizsgálatok rendben zajlottak, akkor még az ellenanyag is negatív volt.

Most a 2. Trimeszteri ellenanyag szűrésem pozitív lett, direkt coombs pozitív, a lelet szerint egyéb vörösvérsejt antigén: C+ E- c+ e+ K-

Vércsoportom A Rh pozitív

Mivel eddig, az első és második terhesség alatt is negatív volt az ellenanyag szűrés, fogalmam sincs ez mit jelent és mennyire aggódjak.

Dokihoz holnap megyek is de én egy nap alatt is szét tudom magam stresszelni, valaki ért ehhez, el tudná magyarázni mit jelent, van e ok aggodalomra?

2021. aug. 22. 10:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyenek lettek az eredményeim. Sajnos nem tudom mit jelent ez a DC+, de az orvosom megnyugtatott, hogy a vércsoportom + (neked is), úgyhogy nincs különösebb teendő, beírta a kiskönyvbe, hogy csak irányított vért kaphatok (bármit is jelentsen), de hozzátették, hogy várandósok alapból is csak azt kapnak. Sajnálom, ha nem segített sokat a válaszom, én bízok a dokimban, ő azt mondta, hogy nincs ezzel gond, így nem is firtattam tovább a dolgot. Legközelebbi terhesgondozásra úgyis viszed a friss leleteidet, kérdezz majd rá erre.
2021. aug. 22. 10:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja és azt kihagytam, pedig lényeges lehet, az első vérvételen DC- lett, a másodikon enyhe pozitív, a harmadikon újra negatív.
2021. aug. 22. 10:45
 3/6 A kérdező kommentje:

Holnap megyek, viszem is magammal, csak én már teljes katarzisban voltam, hogy valami gond lehet, jaj mi lesz a babával stb.. Tudod milyen ez..

Még azért tartottam furcsának, mert az első trim negatív volt, és most mégis pozitív.

Megnyugtatott a válaszod, köszönöm.

Nem kellett akkor befeküdni kórházba, semmi ilyesmi? A legtöbb Facebook posztban van szó ilyen befekvésről ellenanyag termelés miatt, emiatt is parázok, mert nem a legjobb kórházban vagyok kénytelen szülni.. 🙃

2021. aug. 22. 10:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem végig volt ellenanyag termelodes, én is pozitív A vércsoportú vagyok. Minden hónapban labor, ezenkívül semmi. Nem kellett befekudni,és nem kaphatsz akármilyen vért, ha kellene. Ezt a kórházban tudni fogják. Ennyi :(
2021. aug. 22. 19:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem szerintem pont így van, mint Neked, csak 0RH+ vagyok. Második terhességet viszem így végig. A protokoll az, hogy ilyenkor leveszik a vért apukától is, összevetik azt. Utána havonta menned kell ellenanyag vizsgálatra, és az a jó, ha mindig ugyanaz a szöveg kerül a papírra. Szülésnél ha vér kell, csak bekészített vért kaphatsz, esetleg a babát vizsgálják anémia irányába, de aggódni nem igazán kell.
2021. aug. 22. 20:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugodtam! :)
2021. aug. 22. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!