Vajon jó ez a tarkóredő méret?
24 hetes kismama vagyok.
Eddig minden rendben volt.
12 hetes uh (12+4 volt valójában) minden rendben volt, baba kicsit nagyobb mint a naptári kora, CRL 70, BPD 22, FL 9.
NT 2 mm, orrcsont látható.
Kombinált teszt jó lett, free BHCG 0,7mom, Papp - a 0,8 MOM.
A genetikus azt mondta a 18 hetes UH -ig panaszmentesség esetén nincs teendő.
Így is lett, arra a 20.héten került sor, minden rendben volt, orrcsont 5 mm, baba méretei most is nagyobbak picit a koránál. Szíve, belső szervei, pulzusa szép.
Teljesen nyugodt voltam, most viszont valaki beletette a fülembe a bogarat, hogy jobb az NT, ha 2 mm alatt van. Ha 1 egész valamennyi.
Én eddig úgy tudtam, 3 alatt jó!! Sok helyen eleve úgy jelölik, hogy <3 mm.
Kell aggódnom? 35 éves vagyok.
Lehet, hogy a nagyobb terhességi kor miatt nincs 2 mm alatt?
Már ott tartok, hogy elővettem a videót, amit a vizsgálatról adtak, és azon azt láttam, hogy az orvos elég érdekesen mérte a tarkóredőt. Kerestem a neten képeket, és ott mindegyiken máshogy mutatták: csak a fekete részt mérték meg.
Felteszem róla két képet, ott látni, more gondolok.
Az első az enyém, második van a netről.
Lehet, hogy nem is 2 mm, hanem kevesebb??
Legyszi segítsetek!
Attól mert egészségügyes, meg nem szonográfus vagy nőgyógyász gondolom...
12hetesen nézik 1x nálunk az orrcsontot, tarkóredőt, utana soha többety mert akkor már nem minden babánál egyforma. Ha a 12hetes eredményed jó, én egyáltalan nem aggódnék...
Nekünk 1.6 volt orrcsont is volt, még is downos volt.
Míg egy isminek 3 feletti volt és egészséges.
Utolsó, sajnálattal olvasom.
Valamilyen más rendellenesség látszott?
A szívnél az áramlássnál volt még eltérés én anyai vérből a genetikát csináltattam meg, úgy mentem az uhra, hogy tudtam, hogy baj van.
Az isminek is az áramlás is rossz volt + a 3 feletti nyaki radő és neki egészséges, ő is a genetikai vizsgálatot csináltatta meg.
Ezek szerint a vérből is lehetett látni, hogy valami gond van?
Sima kombinált teszt volt, vagy valami konolyabb vizsgálat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!