Miért terhességi hízásnak mondják ha nem is te hízol? Minek van ennyi súlya?
Figyelt kérdés
Mert nem rajtam rakódik le a zsír, hanem egy baba nő bennem. A plusz súly az ő súlya. Úgy tudom átlag 10-15 kg plusz a normális. Ebbe van a 4 kg baba, 1 kg lepény 3 kg magzatvíz. Most mindent nagyon felfelé sarkítottam. De még ez is csak 8 kg. Miből van a többi?2021. aug. 13. 08:44
1/9 anonim válasza:
Méhizomzat megnövekszik, és sokkal több vére is van egy kismamának.
Amúgy rengetegen híznak zsírt is magukra. Én 13 kilót híztam és 4 maradt rajtam szülés után.
2/9 anonim válasza:
Nyugodtan mondd terhességi súlygyarapodásnak ha úgy tetszik.
4/9 anonim válasza:
Megnő a vér volumene is, a terhesség vége felé pedig egyre több vizet halmoz fel a szervezet. Én pl 18 kg-ot híztam, 2 héttel szülés után 3 kg plusz volt csak rajtam, de már a kórházból is úgy jöttem ki, hogy 13 kg-val kevesebb voltam.
5/9 anonim válasza:
Azért a legtöbben híznak is. Mert nem veszed észre, hogy ha többet mutat a mérleg, az vajon a baba miatt van, vagy te híztál. Meg sokan vizesednek, az is plusz súly.
6/9 anonim válasza:
A baba minden tartozékával (magzatviz, lepény) plusz vérrel, növekvő méh+mellek együtt kb. 8-9 kiló. A többi az vagy víz vagy zsír. Általában mindkettő, de 70%-ban inkább zsír.
7/9 anonim válasza:
Megnövekedett vér mennyiség, víz, a gyerek, a méhlepény, a magzatvíz, a mellek is nőnek.
8/9 anonim válasza:
a sok test sulyod terhesgéi hizás, baba,vér,magzat viz,méhlepény meg saját hizásod
9/9 anonim válasza:
Én szeretem inkább gyarapodásnak hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!