Kismamaként alacsony BMI?
Semmi gond sincs, nem kell sem magasaabb BMI, sem hízni, amíg a baba jól fejlödik - ha meg vele lenne bármi is, akkor az orvos vagy védönö már szólt volna.
VAnnak olyan nök, akik gyakorlatilag változatlan testsúllyal viszik végig a terhességet, vagy fogynak közben és a baba meg tökéletesen egészséges lesz.
Köszi a vàlaszt utolsó! És amügy valamit változtattál az étkezéseden? Többiek?
Örülnék, ha maradna rajtam +2-3kg szülés után.
Én is alacsony súllyal kezdtem, ráadásul 10 hetesen 2 kiló mínuszban voltam a rosszullétek miatt. A belgyógyászaton mondta a doktornő, hogy jajj, milyen sovány vagyok (mikor az EKG-t csinálták). A védőnő csak annyit, hogy nem baj, ha vékony vagyok, de jó lenne, ha nem fogynék tovább.
A 20. hét után kezdtem hízni, addig nem volt étvágyam. Ettem mindent (húsok, tejtermékek, gyümölcs, zöldség, tészták), csak keveset. Kb. a 24. hét óta lett sokkal jobb az étvágyam, nagyobb mennyiséget bírok enni, mint korábban, kicsit meg is lepődtem magamon. A 29. hétben vagyok, 7 kilót híztam eddig. Magas vagyok (178 cm), nem látszik, csak a pocakom. (És végre nem látszik ki a medencecsontom 😁) 56 kilóról indultam, úgyhogy az első pár kiló felszedése után kerültem ki a testtömegindex szerinti kórosan sovány státuszból. Sosem voltam jó evő, mindig csak nagyon kis mennyiségeket ettem, gyerekkorom óta. Úgyhogy ne aggódj, van sok vékony kismama. Jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!