Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen mit tilos csinálni?

Terhesen mit tilos csinálni?

Figyelt kérdés

Fel tudja sorolni valaki, melyek azok a dolgok, amik terhesen tiltottak? Akár élelmiszer fogyasztás terén, akár egyébként.

Illetve mi miért tiltott, és mi lesz a következménye ha nem tartom be?

2021. aug. 3. 14:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%

Kábszer, nagy mennyiségű alkohol

Ja es a cigizés is undorító

2021. aug. 3. 14:57
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Cigi, drog, alkohol, termál, extrém sport... kb ennyi jut eszembe
2021. aug. 3. 14:58
 3/16 anonim ***** válasza:
84%
Élelmiszer esetében csak pasztőrözött tejtermékeket szabad enni (házi, kézműves dolgok nem ajánlottak). Olyan étel, amiben nyers tojás van szintén veszélyes lehet (tiramisu, házi majonéz). És persze nyers húst is kerülni kell (tatar beefsteak, sushi). Gyógyteákkal is körültekintően kell bánni. Alapvetően, ha bármiben bizonytalan vagy nézz utána vagy beszélj orvossal, védőnővel, az a biztos.
2021. aug. 3. 15:16
 4/16 anonim ***** válasza:
84%
Betonozás
2021. aug. 3. 15:19
 5/16 anonim ***** válasza:
89%
Nyers hús (sushi,tatárbeefsteak) a bacik miatt, én kerültem a csípőset. Nyílván alkohol, cigi, veszélyes sportok, termál víz. Macskaalom, toxoplazmózis miatt
 6/16 anonim ***** válasza:
27%

Nyers, nem megfelelően tisztított dolgok fogyasztása, ha nem voltál toxoplazmózis fertőzött, akkor kutyával macskával játszani, cigi, pia, bár ez gondolom alap.

Olyan sportok, amiben eleshetsz, megsérülhetsz.

Bizonyos gyógyszerek.

Nehezet emelgetni.

Hirtelen ennyi jut eszembe.

7/16 anonim ***** válasza:
35%

Macskát nem szabad simogatni, és ha van otthon cica nem szabad a várandósnak intéznie a macskaalmot.

Csak jó alaposan megmosott gyümölcsöt és zöldséget szabad csak enni.

Nem szabad melegvizes medencében sokáig lenni a vérbőség miatt.

Strandon nem szabad azt csinálni, hogy derékig vagy a vízben, a tested felső részét pedig süti a nap (persze nem addig, amíg bemész, hanem sok időn keresztül).

Strandon nem szabad vizes alsó fürdőruhában lenni, le kell cserélni szárazra, amikor kijössz a vízből.

2021. aug. 3. 16:02
 8/16 anonim ***** válasza:
55%
6-os vagyok. Aki lepontozott, attól megkérdezhetném hogy mivel írtam rosszat? Csak azért szeretném tudni mert én is gyereket várok és tudomásom szerint az általam felsoroltak mindegyikével vigyázni kell.
2021. aug. 3. 16:09
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Kutyával macskával játszani..ez a hülyeség miatt. Persze minden terhes nő kidobja a kutyáját mi?
2021. aug. 3. 16:17
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Kutyával játszani tilos? :D Ilyet se hallottam még :D
2021. aug. 3. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!