Egész napos keményedés?
Nem tudom más kismamának volt-e ilyen gondja, de én az utóbbi 3 napban szinte megállás nélkül keményedést tapasztalok.
Emeltem a magnézium adagon (magnerot) , voltam orvosnál is a tegnapi napon emiatt, aki nem látott problémát, azt mondta emeljek a magnézium adagon, de a 3x4et én már soknak érzem, ráadásul hatástalannak is.
Most vagyok a 21. héten, és teljesen tanácstalan vagyok mit tehetnék, mert nagyon kellemetlen-néha fájdalmas és ez, hogy reggel ébredéstől szinte múlás nélkül folytatódik egész nap, kissé aggaszt.
Pihenek amennyit tudok, de már vagy egy gyerek itthon, így csak részletekben kivitelezhető.. 🙂
Van valakinek valami egyéb bevált trükk keményedés ellen?
Sajnos tippet nem tudok mivel lenne jobb, de 2 napja esténként én is keményedek. Egy órán belül minimum 4x... Ma voltam védőnőnél, ő napi 6 magnerotot javasolt.
Szerintem ez a baromi meleg ami van...
32+4hkm
Lehetséges ☹️ most vettem másik fajta magnéziumot, hátha az jobb, talán már nagyon hozzászoktam az eddigihez. Te milyet használsz?
Minden jót!
Mint ahogy fentebb is írtam az elmúlt napokban esténként egy órán belül minimum 4 keményedésem volt (napi 3x magnosolvval)
Szintén fentebb írtam, hogy 6!!magnerotra cserélem le, védőnő tanácsára. Hála az égnek jobb, egy keményedés se volt, lekopogom 😊
Sziasztok!
21 hetes vagyok én is, hasonló problémával, viszont első babával.
Valamit érzek, és nem tudom, hogy ez e az a bizonyos keményedés.
Állva, ülve nem érzek semmit, oldalt fekve se. Viszont ha a hátamra fekszek, és kinyújtom mindkét labam előre, akkor időnként a hasam, ott ahol a méhem van, feszül. Néha csak az egyik oldala, néha lent, néha fent. Van, hogy az egész eldeformálódik, és felemás lesz, mintha a baba àtmenne az egyik oldalra. Nem rossz érzés különösebben, csak akkor érzem, ha hozzányúlók, hogy ott feszes a has eléggé. Ha a lábam felhúzom, nem érzek semmit.
Nem tudom, hogy a babát érzem-e ott, vagy a hasam keményedik. Most is nyújtva van a lábam, most pl nincs ez az érzet. Egyébként étkezés után lehet legjobban eszre venni. Tegnap voltam védőnőnél, megnézte, ő azt mondta hogy nem biztos benne, hogy ez keményedés, mert nagyon vékony vagyok és a hasfalam is vékony. Viszont pályakezdő, ügyes, de nincs sok tapasztalata.
Orvoshoz jövő héten van időpontom.
Mit gondoltok?
Tapasztalt anyukák, ilyen a haskeményedés?
Nem, ez véleményem szerint annyi, hogy a baba vándorol ide oda, és ahogy helyezkedik azt érzed. Az a baba mozgása, nem keményedés.
A haskeményedés számomra olyan érzés, mint amikor kB degeszre eszed magad és moccanni se bírsz, feszít az egész hasad deréktól fel, mellkastol lefelé lévő területen, az a bizonyos majd kipukkadsz érzés társul azzal, hogy iszonyat nehéznek érzed a pocakot. Tehát az egész hasad keményedik, nem csak az a rész ahol a baba éppen van.
Az hogy ő mozog, tolja kifelé magát vagy épp bukfencel odabent, az is kellemetlen, de az normális és rendben van 😃
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!