Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egyre több,a fiatalon gyerek...

Egyre több,a fiatalon gyerek vállalás, ez normális a 21. században?

Figyelt kérdés
Az RTL Club Fókusz című műsorának,az előzetesében halottam ezt,hogy egyre több 17-18-19-20 éves szülnek,gyereket vállalnak. Azok vállalnak gyereket,akik maguk is, gyerekek még. Én nem ítélem el a gyerekvállalást, sem tizenéveskorban,sem pedig 35-40 éves kor felett.

#szülés #életkor #hír #35 éves #Fókusz müsor #45 éves kor
2021. júl. 25. 22:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%

23 eves vagyok es a ferjemmel most varjuk a kislanyunkat oktoberre. Van hazunk itt is es a ferjem orszagaban is. Bar mi az elso pillanatban leultunk megbeszelni,hogy mit szeretnenk. Nyilvan elsosorban meghazasodni mivel addig nem is nyultunk egymashoz, tehat ez egyertelmu volt,hogy amint lehetosegunk van ra, meghazasodunk es utana akkor jon a baba amikor teherbe esek. ( az elso honapban is lehetett volna, azert irtam igy).

Azert sok esetben szerintem azok a gyermekek csak becsusznak ebben a korban es azt sem tudnam kijelenteni,hogy egy 18 eves lany nem gyerek. Talab fel tud noni a feladathoz,de erzelmileg semmikepp nem erett, persze ez altalanositas, mert 18 evesek kozott is van ilyen-olyan. Van, aki mar valoban felnott es van, aki meg valojaban egy kamasz.

Engem a vedono csesztetett,hogy minek ennyi idosen, sok penz, hogy fogunk sporolni. Kozben belekotott abba is,hogy miert maganrendelesre jarok mindenhova es miert nem a korhazba megyek genetikai uh-ra. Mennyit dolgoztam,mert kulonben,hogy kapok majd penzt. Szerencsere anyagi problemam akkor sem lenne,ha nem lenne ferjem. Van hazam, penzem, papirom es nyelvvizsgaim es nem is erzem magam olyan nonek, aki ralenne utalva egy ferfira, pedig elni igy elek. A fizetesem csak az enyem, a ferjem mindent megvesz,ha valamire szuksegem van. Nem kell fizetnem rezsit, etelt, ruhat es konkretan semmit mellette,de ha kellene sem okozna problemat. Viszont ezert csak halas tudok lenni,mert tenyleg szerencses helyzetben vagyok, igy nem kell lemondanom arrol,hogy fiatalon lehessek edesanya, annyi gyermekunk lehet amennyit a ferjem szeretne es ahogy en mindig is szerettem volna es szerencsere addig es annyit lehet velem itthon majd a lanyom, amennyit csak szeretnem. Ami pedig nekem az egyik legfontosabb,hogy koztem es az anyukam kozott 45 ev van, tehat ahhoz kepest idos, de igy megelheti azt,hogy unokaja legyen es ne kelljen mast csinalnia csak elvezni a helyzetet, ha mar apukam nem tudta ezt megelni, legalabb o megtudja. Viszont,ha vartunk volna meg eveket, akkor ennek a valoszinusege is egyre csak csokkenne..

Ezektol eltekintve pedig, mielott barki nekem esne, tudom hogy tenyleg iszonyatosan szerencses helyzetben vagyok, ennek nyilvan nem en vagyok az oka, hanem a szuleim, akik megteremtettek nekem azt az eletet,hogy az iskolabol ne dolgozni kelljen,hanem annyit es ugy tanulhassak meg pluszba amennyit csak szeretnek, fejleszthessem magam es kialakitsam az eletem, utana pedig a ferjem jott,aki megint csak rengeteget tesz ertunk es azert,hogy en szabadon elhessek,ugy es azt teve ami engem boldogga tesz.

2021. júl. 26. 19:15
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pont az ellenkezője az igaz, a XXI. században sokkal később vállalnak gyereket az emberek. Most elvétve van olyan, akinek 18-21 évesen már gyereke van, az is a legnagyobb százalékban nem tervezett. 20-30-50 évvel ezelőtt az volt a megszokott, hogy 18-20 évesen már házasság, gyerek van. Akár több is. Ez most nagyon kitolódott a tanulással, egyetemmel, karrierépítéssel.
2021. júl. 30. 22:53
 13/16 anonim ***** válasza:
32%

Felőlem mindenki akkor szül amikor akar, de tuti hogy egy kanyit sem adnék ha nem volt legalább 3 éves bejelentett munkaviszonya vagy az apuka legalább annyit adózott, hogy kompenzálja az anyuka részét. Sokan szülik a semmire a porontyokat, mert "az állam majd úgyis segíteni fog!" és ezt gyűlölöm! Egy 18-20 éves lány még tanul és az ég világon semmit nem rakott bele a közös kasszába! Legalább a saját részét fizesse ki, ha már 3 évig otthon van babázni. 21-23 évesen, nulla tapasztalattal és munkahellyel, plusz 1-2 gyerekkel a nyakán elég nehéz lesz találni melóhelyet.

És még olyan verziót nem is vettünk számításba hogy apuka mondjuk lelép. :) Hány és hány ilyen nő ismerősöm van, aztán rám köpködnek hogy "Bezzeg neked könnyű!". Egyiknek sem tartottam pisztolyt a fejéhez mikor az a gyerek megfogant. Elcseszte ő saját maga az életét. :D

29/N

2022. febr. 18. 09:39
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Ne haragudj,de akkora margasagot beszelsz.

Azon kivul,hogy sut az irasodbol a rosszindulat es talan irigyseg?! Esetleg nincs eleg penzed/parod/nem jon a baba?!

Szerinted megis mire fizet az allam? Arra,hogy dolgoztal elotte vagy arra hogy nem csinaltal semmit? Nyilvan az elobbi,mint az utobbi miatt. Az ado pedig,hogy jon ide? Azt akkor is fizeted,ha dolgozol, ha nem,mert kulonben nem latnak el sehol,vagy penztelensegedben rad szall miatta a NAV.

Tehat nyilvan az a no,aki dolgozott 2 evet, az kapni fog "fizetest" a gyerek utan, marad bejelentve ott ahol dolgozott es mikor lejar a 2 ev otthon, akkor mehet vissza. Ha pedig lelep az apuka,akkor is kapod a penzed es a gyerektartast is, tehat akkor megis mi ebben az igazsagtalan?

Azt pedig csak szeretnem megkerdezni,hogy szerinted azert mert valaki 23 evesen szul annak nincs penze,vegzettsege,munkahelye,biztositasa es semmi egyebe?

Valamint koszonom, de valoszinuleg hamarabb talalnek munkat a gyerekem mellett majd 25 evesen,mint te, aki majd csak 30 utan fog szulni. Meg mindig tobb lehetosege van egy fiatal nonek,mint egy lassan kozepkorunak,aki majd 35 evesen all ott a 2 eves gyerekkel es azon fog gondolkozni,hogy sehova nem kell,mert a huszonevesek miatt nem lesz ra igeny,foleg ha majd felszedsz 20kg-t,amit megint csak nem fogsz tudni ugy leadni,mint az akinek meg fiatal a szervezete. A ferjed pedig majd ugyanugy lelephet,ahogy a huszoneves baratnoide is, csak ok addigra mar talalnak maguknak part,te pedig ott fogsz allni,hogy az osszes hozzad korban illo ferfinek mar van csaladja az elozo kapcsolatabol,te pedig +20kg es megtobb rosszindulat utan majd talan talalsz valami balekot magad melle,mar ha lesz aki elviseli ezt a mero rosszindulatusagot,ami beloled arad.

2022. júl. 7. 16:58
 15/16 anonim válasza:
100%
14... Új hozzászóló vagyok és totál egyet értek a 13-assal. Ne haragudj, akárhogy cicomázod, egy tipikus "külföldi gazdag férjet kifogok" ingyenélő vagy, sok van belőled, ismerek is pár ilyen magyar nőt, aki erre utazik. . 25 évesen kisgyerekkel pár év tapasztalattal meg több év kieséssel? Álmodj csak...Egy 30+-os nőnek sok év szakmai tapasztalata van, ami akár ahhoz is elég, hogy saját vállalkozást alapítson, amit kényelmesen csinálhat otthonról gyerek mellett is. Nem a férjének van kiszolgáltatva. Ne álltasd magad, a mai korban nagyon megvetendő, lenézendő az életutad. Gyakorlatilag nem csináltál semmit csak férjhez mentél, meg szültél...na ne már...Mire vered magad? Szabadság? Miről beszélsz? :D A férjed és a gyereked rabszolgája vagy, semmit nem tehetsz meg. Fuh nah ez aztán a tanult szexizmus, te jó ég, amikor a saját ketrecét látja a kényelmes menyországnak. Szerencsés helyzetben vagy? Most komolyan? Fuh nagyon nagy gondok vannak a fejben...Ebből az életből azért többet is ki lehet hozni, minthogy ezt tekintsd a csúcsok csúcsának, hogy férjed van, és bátran szülhetsz.
2022. júl. 26. 21:18
 16/16 anonim válasza:
100%
Na abba a fejtegedésedbe meg már bele se menjünk, hogy a huszas, vagy a 30-as van előnybe munka és párkeresés terén... Maximum ha plázában dolgozol eladónak meg a mekiben jah ott tényleg előnyösebb a fiatalabb, de komoly üzleti szférában, jogászok, orvosok, mérnökök stb, na ne vicceljünk már. Az olyan szakmákhoz amik nem készség szakmák, és nem a külső a lényeg, hanem szaktudás kell és egyben komoly fizetéssel jár, nagyon nem állja meg az elméleted a helyét, ki kell ábrándítsalak. Az meg, hogy a 35+-os újra párt keresne és már csak családos pasik lesznek...hát ki kell ábrándítsalak 40-es, 50-es korosztálynál legtöbb a válás, akik huszon, harminc évesen kötöttek házasságot ilyenkor jelennek meg újra szingliként, általában 10-12 év alatt kifutnak a házasságok. A mai kor embere életszakaszokra választ párt magának, és nagyon könnyen cserél, mert rengeteg az elérhető választék (social media) és fogyasztói társadalom hozza ezt a "jó" szokást. Értelmes intelligens nő arra törekszik, hogy érzelmileg és anyagilag is totál független legyen, és kijöjjön a gyerek szerepből, teljesen önálló legyen. Nem az, hogy a szülők, meg később a férj alá tesz mindent, és ezektől függ. Sajnos ez a szomorú, attól, hogy valaki elvileg szülővé válik, még ez sem garancia arra, hogy kijöjjön a gyerek szerepből. Hidd el akkor jársz a legjobban ha ezt minél előbb elfogadod, magadnak szültél, és azt a gyereket egyedül kell majd felnevelned. (Hiába szeretted volna ezzel még jobban magadhoz láncolni a pasidat) Jah és a válások a gyerek első 6 évében történnek, mert borzasztóan megterheli a házasságot a gyerekvállalás, különösen ha már eleve szärul működött és mentőövként jött a gyerek. Ezek kőkemény valós statisztikák, dehát majd szembesülsz te is a realitással. Készülj fel lelkileg rá, minél előbb!
2022. júl. 26. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!