13-hetes pocis vagyok! Ti mennyire féltek a szüléstöl? Tényleg annyira hátborzongató? Aki birja a fájdalmat, az szülést is fogja birni?
En pont most tettem fel egy kerdest a szules rovatba h. mit valasszak.(Szerintem nezd meg nekem miket irtak :)
Amugy sztem a szulestol ne felj, es ha jol birod a fajdalmat akkor ez is menni fog, ha nem akkor meg mindig ott van a fajdalomcsillapito :)Nekem inkabb izgulos erzesem van ezzel kapcsolatban, mar nagyon szeretnek tullenni rajta, es babazni, de valahogy a picinek vilagra kell jonni, es ara van :) De fajd.csillapitoval szinte semmit nem fogsz erezni, inkabb utanna kicsit kellemetlen lesz, bar meg nem szultem de ezt mondjak.
(5 hos terhes anyjuka)
xxx
Szia!
Ne félj,ki lehet bírni!Azt nem mondom,hogy nem fog fájni,mert tényleg igen fájdalmas(meglepő módon én a kitolást már nem is éreztem,az már megváltás volt,hanem a tágulási szakaszt nehéz bírni,az tényleg fáj).Nem tudom mihez hasonlítani,szerintem mensi-görcsre egyáltalán nem hasonlít.Inkább majd ha a vége felé mész a magzatvíz-vizsgálatra,ahoz tudom viszonyítani,csak erősebb.
Az elején én is nagyon féltem(még csak 21 éves vagyok),de a vége felé már annyi az ember nyavalyálya,hogy alig várod majd,hogy kibújjon a manó,akkor már egyáltalán nem fogsz félni a szüléstől,én a 35. héttől vártam már,mint a megváltót:)
Akkor sem voltam megijedve,mikor jöttek a fájások,de mikor a kórházba értünk,akkor sem.
Gyorsan történik minden.Én 18 órát vajúdtam,ebből most annyira emlékszem,hogy nagyon fájt a hasam,aztán egyszercsak megszületett a kislányom és vége lett kindennek.A kitolás,pedig már tényleg semmi,nem is éreztem,csak nyomtam,hogy végre vége legyen és meglásssam a kislányt.
Nem tudom mit értezs hátborzongató alatt,de ha azt,hogy sikoltoznak a nők és ez ijesztően hangzik,hát lehet,hogy nem bíztató,de lehet,hogy neked is fog annyira fájni.Én megfogadtam,hogy egy hangot sem fogok kiadni,mert hogy az olyan égő,de ott és akkor semmi ne égő(ezt én sem hittem el előtte),és bizony kiabáltam én is,mikor z utolsó fél órában kitolás előtt jöttek a fájások.
Hidd el,a kisember majd kárpótol érte,
Én arra gondoltam végig,hogy ha vége lesz,akkor majd összebujok vele és együtt alszunk egy jót.
Oh,és egy jótanács:ha a párodnak van kedve bemenni ne hagyd ki,mert nagyon sok erőt ad majd!4!
Szia!
Ez relatív, ugyanis a szülési fájdalom teljesen más fájdalom, igaz mensi szerű görcsökkel kezdődik, de utána valami eszméletlen fájdalom, amit bár ki lehet bírni, sőt ki is fogod bírni, de mindenkinél más, mert a fájáserősségek között is van különbség. Soha semmihez sem lehet hasonlitani, ami ha megszületik a baba, azon nyomban elmulik. És elfelejted, mennyire is fájt az a pár óra. Én két gyereket szültem, mindkettőt 4 óra vajudás után, én is féltem a szüléstől, de inkább az utána kezdődő gátfájdalomtól, mellfájdalomtól kicsit jobban. De azt is túléltem :)
Ha nagyon félsz, inkább kérj fájdalomcsillapítót, a másodiknál én is kértem....volna, de már nem volt idő rá.
Ne agyalj ezen, ráérsz majd az utolsó hetekben :)
Szia!
Még ne foglalkozz ilyen dolgokkal! Bár szerintem gyönyörű és nagyon fájdalmas dolog! Na azért nem annyira fájdalmasan fájdalmas! Mindenki túlélte eddig! Csak bordaívtől lefelé fáj mindenhol akkor. De mindenhol!! Én két fájás között "aludtam" egy-egy percet, mert a fáradt voltam eleve. Nem tudtam pihenni szülés előtt. Hamar eltelik a vajúdás néhány órája. Aki írta, hogy a tolófájás megváltás, annak teljesen igazat adok. Nekem nem jött ki egészben a méhlepény, ezért kaparást végeztek szülés után. Szerintem az kellemetlenebb volt, mint maga a szülés. Azóta front érkezését "ott" megérzem.
Megnyugtatásodra írom, hogy a várandósság (NEM TERHESSÉG!!!) és a szülés életem legszebb időszaka volt fájdalom ide vagy oda! Ne félj a sok rémisztgetés ellenére sem! Minden rendben lesz nálad, nálatok is!
üdv
4 hós baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!