Miért lehet másfél hetes eltérés a két kor között?
Figyelt kérdés
Mi oka lehet vajon, hogy a 12 hetes UH-n 10 nappal kisebbnek mérték a babát, mint a menstruáció szerinti kora? Az ovuláció a 18. ciklusnapon volt, tehát nem 10 nappal később. Lehet, hogy csak kistermetű a baba? A genetikai ultrahangon megállapított korát azóta is tartja, annak megfelelően fejlődik. Második trimeszteri UH-n is annak a kornak feleltek meg a méretei. Igazából csak kíváncsi vagyok, hogy miből adóthat ekkora eltérés. Tudom, megkérdezhettem volna az orvost, ezt a kört nyugodtan kihagyhatjátok :D Eddig nem igazán foglalkoztatott ez a kérdés, de hátha valaki mást már igen, és esetleg meg is kérdezte az orvosát :)2021. júl. 19. 12:31
1/9 anonim válasza:
Honnan tudod mikor volt pontosan az ovuláció? Orvos nézte ultrahanggal?
2/9 A kérdező kommentje:
Nem nézte ultrahanggal. Hőmérő + hormon panel. A 20. ciklusnapon már egyértelműen látszott, hogy megvolt az ovuláció az az előtti 1-2 napban. Ezt nőgyógyász megerősítette. Ha valami csoda folytán mégis a 24. ciklusnapon lett volna, (azaz 10 nappal később a 14-hez képest) akkor pedig nem tesztelhettem volna pozitívat a 28. ciklusnapon. (És nem utolsó sorban nem lett volna hímivarsejt, ami egyesül a petesejtemmel.) Tehát a 28. napon már megvolt a beágyazódás.
2021. júl. 19. 14:47
3/9 anonim válasza:
Köszi az enyhén arrogáns választ és kioktató stílust.
4/9 A kérdező kommentje:
Válaszoltam a kérdésedre, leírva a fontos igazodási pontokat, hogy mi az ami alapján biztos vagyok benne, hogy mikor volt az ovuláció, ha már orvos nem nézte ultrahanggal. És egyúttal, hogy miért nem lehetett terhesség az esetemben egy 10 nappal későbbi ovulációból. Könyörgöm, te kérdeztél, én válaszoltam. Mégis mit gondolsz, hogy azt feltételeztem, hogy a kisujjadból majd kiszopod ezeket? (Hiszen a kérdés leírásában nem írtam egy szóval sem, hogy mikor teszteltem, mikor szexeltünk, stb.) Ne haragudj, de annyira nincs türelmem az ilyen üldözési mániás jelenetekhez, a nagynéném sajnos ugyanez a kategória. Tele kellett volna írnom vigyorgós emoji-val a szöveget? Mondjuk azt meg gúnyolódásnak vetted volna, nagy összegben mernék rá fogadni a reakciód alapján.
2021. júl. 19. 15:32
5/9 anonim válasza:
Jó nagy szád van, ahogy látom és mindent is jobban tudsz de az orvosnál kinyitni és kérdezni az nem ment. Könyörgöm…
6/9 A kérdező kommentje:
:D
Na jó, ne fárassz :D Világosan leírtam, hogy eddig nem foglalkoztatott a kérdés. Miért ne mertem volna megkérdezni tőle? Egyszerűen fontosabb kérdéseket tettem fel neki. Legközelebb majd 10 hét múlva találkozok vele, ha addig nem téved erre egy értelmes ember, aki nem lelkisérült, akkor meg fogom kérdezni :D
2021. júl. 19. 16:16
7/9 anonim válasza:
Mi az, hogy lelkisérült… Miért személyeskedsz?
Felteszel egy abszolút hülye kérdést, felteszek mellé én is egyet és egyből támadsz, vagdalkozol es személyeskedsz.
Szerintem itt a baj nem velem van.
8/9 A kérdező kommentje:
Normálisan válaszoltam a kérdésedre, amire te belém álltál. Részemről lezártnak tekintem ezt a diskurzust. Én voltam a hülye, hogy még válaszoltam arra, mikor a nagy büdös semmin megsértődtél. Személyeskedés? Te minősítgethetsz csak, értem. Szia.
2021. júl. 19. 16:58
9/9 anonim válasza:
További boldog babavárást. Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!