12. hetes kombinált teszt, Down-szindróma 1:1090, ez jót jelent?
Ez semmit sem jelent.
Tudod mit jelent? Hogy 1090 db terhességből, akiknek a paraméterei (súly, kor, rassz, vér stb) amik a tiéddel megegyeztek 1 db Down kóros baba született.
Ennyit jelent az egész. Hogy ebből mi jön le? Annyi hogy 50-50% az esélye, hogy a tiéd az. Ezt a teszt nélkül is tudtad eddig is.
Anno a vizsgálat előtt azt mondta a doki, ha 1000-nel nagyon a szám akkor annyi az esély, mint hogy a fejemre esik egy cserép muskátli, ahogy sétálok.
Egyébként ez egy felesleges vizsgálat suerintem. En is megbántam anno. Prena vagy hasonló vizsgálat es akkor nincs ez hogy Jajj ez most jó es kell e aggódni.
Egyébként ez egy jó eredmény. Elég valószínű hogy nem down kóros a baba.
Én is megbántam nekem 1:955 lett mindenféle ok nélkül, közepes kocázat, 23 éves egészséges fiatal nő voltam, mégis valamiért ezt hozták ki, azóta sem tudom miért..A baba adatai is tökéletesek voltak, volt orrcsont, tarkóredő alacsony volt mégis.. Napokig sírtam, aztán a dokihoz eljutottam, az orvosom az egyik legjobb genetikus nőgyógyász Budapesten, ő mondta, hogy ennek a jelentése annyi, hogy semennyi. Egy semmit mondó statisztika, neki lett 1:5ből eredménnyel is egészséges gyereket szülő kismamája. Hiszen ott azt jelenti, hogy 5 ilyen terhességből 1-nek lett beteg babája, tehát 20% az esélye, hogy az..
Nálad 1090-ből egy lett beteg, azaz 0.09 % az esélye, hogy Down kóros a babád. Ugye mennyivel jobban hangzik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!