Eenikő96 kérdése:
Magzati kor és magzati méretek. Tudtok ebben segíteni?
Figyelt kérdés
Eddig a 2 genetikain nagyobbra saccolták a babát mindig (2-3 nappal), most viszont voltam sima terhesgondozáson, ahol egyik mérete 24hét2napot adott ki a másik pedig 23hét4napot. Valójában aznap voltam 24hét4napos. Nagyon aggódom ezen..😢 az orvos azt mondta minden rendben, de azóta csak azon jár az eszem, hogy mi van ha leállt a fejlődése, stb.. 😢 előtte bizonyos okok miatt 8 nappal az említett vizsgálat előtt is nézte a doktor úr és a 8 nap alatt hízott a baba 50 grammot (580ról 630ra) nem tudom ez elegendő-e ennyi idő alatt 😢#Magzati mértetek #Magzati korbecslés #Normál fejlődés
2021. júl. 18. 10:48
11/12 A kérdező kommentje:
Az én méreteim:
Papíron 24+4 hetes:
BPD:58,3 mm
HC: 219,3 mm
AC: 183,3 mm (ez a “jóval kisebb)
FL:44,2 mm
07.07.-én: 580 grammra becsülték, 07.16.-án: 630 grammra.
Az Istenhegyi klinikán a 18-20 hetin még minden értéke nagyobb volt, most mi történt? 😢
Erről mit gondoltok? Ha ezek a grammok helyesek nem kevés ez a hízás? Vagy lehet nem is hízott semmit??
Az orvos nagyon megdicsérte, nem is rendelt el semmilyen különféle vizsgálatot, de én nem tudok megnyugodni, a netet bújom, de nagyon kivagyok 😔😔😔😔
2021. júl. 18. 18:27
12/12 anonim válasza:
A súlyát a BPD, AC és FL méretekből becsülik kb. 80%-os pontossággal. (Nem 100%- os pontossággal.) Lehet, hogy a múltkor épp jobban tele volt a pocakja. Nem tudom, hogy miket mértek az Istenhegyin (oda járok én is amúgy), de ha azt mondták, hogy minden rendben van, akkor teljesen feleslegesen túráztatod magad. De én már nem mondok inkább semmit, bújd a netet, ha attól jobban érzed magad (bár szemlátomást csak szarabbul). Hogy ha egy hozzáértő azt mondta minden oké, és neked ez nem elég megnyugtató, akkor mi itt totál feleslegesen írunk bármit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!