Mennyire veszelyes ossze vissza enni terhesseg alatt?
Első trimeszterben még so-so, de másodiktól kezdve egyre növekvő ütemben igényli a kicsi a rendes tápanyagokat. Arról nem is beszélve, hogyha csak ennyi cukrosat juttatsz be a szervezetedbe és kiderül ne adj isten 6 hét múlva a cukorbetegség, akkor már heteket terhelted a szervezeted a helytelen életmóddal, fene tudja, visszafordítható-e ilyen esetben a sok megkezdett folyamat (pld. méhlepény elöregedés)...
Próbálkozz egészséges alternatívákkal, kicsit enni, teljes kiőrlésű dolgokat, cukormentes édességet és kevesebbet, üdítő helyett teát (ízesítetlenül, vagy citromlével, de ne cukorral)... Na és protein is kéne valamilyen formában, ha minden kötél szakad akkor legalább shake-eket dobj be néha.
A babának nem gond, mert tényleg elveszi ami kell. Neked lesz gond inkább, de az se biztos, szóval ne idegeskedj ezen, attól úgyis csak rosszabb lesz. Én a 14. hétig voltam ilyen, a tesómnak viszont félidőig tartott, hogy alig tudott enni, konkrétan lefogyott 6 kilót (igaz, kissé túlsúlyos volt az elején). Aztán a második felében a terhességnek már tudott normálisan enni és visszahízta.
Kísérletezz, hogy mit tudsz megenni. A friss gyümölcs sokkal jobb, mint a gyümölcslé, gyümölcsjoghurt vagy üdítő. A cukorbetegség kockázata szempontjából a vízben oldott cukrokat a legfontosabb csökkenteni, annál még a fehér kenyér is jobb. Ha natúr joghurtba teszed a gyümölcsöt, az is jó, úgy valamennyi fehérje is lesz benne. Én még túrót is szoktam keverni bele, az még több fehérje. Müzliből nem mindegy, milyen, vannak alacsony cukortartalmúak is (általában ami nagyrészt zab), én azokat is tudtam enni, tejjel vagy joghurttal. Meg fehér toastkenyeret vajjal és sajttal (sok sajttal, a zsír lassítja a szénhidrát felszívódását is).
Ha a cukorbetegség miatt aggódsz, akkor vehetsz egy mérőt és nézheted magadnak, nem olyan nehéz. A patikában meg tudják mondani, melyik típust ajánlják, vannak elég pontatlanok is sajnos. Magyarországon az étkezés elejétől számolva 1 órával később az az elvárás, hogy 7 mmol/l alatt legyen a vércukorérték, de amúgy az Európa nagy részén használatos határérték 7,8 mmol/l ugyanerre, az USA-ban még magasabbat használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!