Terhes kiskönyvet vagy igazolást kérhet a munkáltató tőlem? Nem szeretném átadni
Az igazolásnak elégnek kell lennie, de a kiskönyvből sem minden oldal szükséges.
6-os!
Normális főnöknél nem titok, de sajnos nem csak olyanok vannak. Nálunk volt akit azzal bírt felmondásra, hogy napjában többször ecsetelgette, hogy milyen gyakori is a vetélés, így kezdődik, úgy kezdődik... A kolléganőm túl volt 10 vetélésen és a terhességi cukron túl magas vérnyomása is volt (benne volt a kiskönyvben). Sokszor már sírva jött be, hogy megint milyen beszólások lesznek, amelyeket persze nem neki célzott a főnök, csak úgy érdekességnek. Miután kikészült elég nagy hibát vétett és végül választhatott, hogy jogi útra terelik vagy belemegy a közös megállapodásos felmondásba...
Ebből tanulva én mikor terhes lettem, leadtam az igazolást és kapásból táppénzre mentem. A pénzem sokkal kevesebb lett, de nem készültem ki.
10 vetélés után eleve rögtön kiírathatta volna magát a kolléganőd, nem? Hacsak nem volt nagy szüksége a bére és a táppénz közti különbségre, vagy nem lett volna meg másképp a biztosítási ideje. - Nem kötözködésből írom, csak itt szoktam olvasni, hogy sokan már 1-2 vetélés után sem kockáztatnak.
Nekem a kiskönyvet csak 8 hónaposan kellett bemutatni, előtte talán csak a 91. napi igazolást mutattam be, hogy tudjam igényelni a családi adókedvezményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!