Egy hónapja szendvicseken élek, nem tudok főtt ételt enni, de már nagyon unom, nagyon egyhangú. Hogyan tehetném változatosabbá?
10!
Kérlek fejtsd ki, pontosan melyik válasz volt primitív vagy bunko és miért.
Hogy miért primitív a válaszok zöme?
Mert a kérdés nem az volt, hogy a kérdező miért szar ember, és nem az egyéni frusztráció levezetése a feladat.
Azt kérdezte a kérdező, hogy hogyan tegye változatossá. EGY válasz érkezett kifejezetten erre a kérdésre. A többi nem tudott szöveget értelmezni.
És igen, most megkapom, hogy én sem arra írtam.
Hogy a kérdezőnek válaszoljak: tennék bele többféle szószt, többféle sajtot. Ennék szaftosabb, máskor sült jellegű szendvicset.
A szendvicseket próbáld feldobni zöldségekkel, tojással. Gondold végig, mi az az étel, amiből főznél, és azt bele tudod-e csempészni a szendvicsedbe. Vagy próbáld ki a sülthúsos, rántotthúsos, halas vagy fasirtos szendvicseket.
A szendvics alpanyagot is tudod variálni. Pl: tojást szétválasztasz, a sárgába keversz tömlőssajtot, a fehérjét habbá vered. Összeforgatod, sütőpapírra kanalazod, 220 fok 20-25 perc. Ha kész, megkened, amivel akarod.
Süss magadnak kenyeret, így azt teszel bele, amit akarsz. Pl rozskenyér olajbogyóval és fokhagymával, vagy teljes kiőrlésű kenyér paradicsomdarabokkal. Aztán ezt vajazod, szendvicskrémezed, eszel mellé sonkát, zöldségeket, tojást esetleg ha meg tudod enni. Millió szendvicskrémrecept van a neten.
Nekem az is nagy kedvencem hogy fogod a bolti kenyeret vagy a félig megsült sajátot, a tetején bevagdosod mintha szeletelnéd, csak nem vágod át teljesen, és vajjal kevert petrezselymet, koktélparadicsomot, ilyesmit tömködsz a szeletek közé, majd húsz percre be a sütőbe.
Palacsintát, főtt/sült tojást sem tudsz enni? Párolt zöldségeket sem? Főtt csirkehús mint szendvicsfeltét?
Ha semmi főtt étel nem megy le,az hosszú távon nem biztos hogy jó, én elmennék ezzel a problémával a háziorvoshoz meg egy pszichológushoz is, biztos ami biztos.
Aki kényes az én vagyok, mert én meg se kockáztattam, hogy a számba vegyek olyat, aminek már a gondolatától is undorodtam.
Te legalább tudsz szendvicset enni, én másfél hétig nem tudtam ugyanazt az ételt megenni 2x.
Ha jól esett a vajas kenyér egyszer, többé rá se tudtam nézni. Megfőztem egy lábos brokkolikrém levest, ettem egy tányérral aztán a többi a wc-ben landolt.
Biztos nem fogok hányni valamitől azért mert idegenek a neten hisztisnek gondolhatnak 😆 nem ment el az eszem 😆
Szóval te azért tudsz variálni, kb. mindent bele lehet tenni egy szendvicsbe. Grillezz serpenyőben zöldségeket (hagyma, padlizsán, cukkini, paradicsom...), bármilyen formában sült hús, omlett, nagyon sok féle szószt lehet kikeverni vagy a tescóban venni. Lehet sütni bele halat. Rakj bele kukoricát, babot, csicsriborsót..
tényleg csak a képzelet szab határt a szendvicseknek
Szerintem is gondold végig mit ennél egyébként és abból próbálj meg szendvicset csinálni.
Pl ha ennél egy paradicsomlevest zöldborsófőzelékkel hússal, akkor csinálj egy szendvicset sok borsókrémmel ( neten van csomó borsós szendvicskrém recept), husit kisütsz, ha lehűlt beleszeleteled és mehet rá a paradicsom.
Vagy mondjuk ha töltött paprikát ennél zoldseglevessel, akkor a zöldségeket párolod, osszeturmixolod vajjal, lehűtöd, mehet a szendvicsbe, a töltött paprik helyett csinálsz fasírtot a darált húsból, az is mehet a szendvicsbe.
Tejtermékekkel hogy állsz? A fehérjebevitelre figyelj illetve a zsírokra, olajok, mert az is kell, persze kevés, esetleg olajosmagvak rágcsálása, ha azt bírod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!