Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyakori keményedés gond...

Gyakori keményedés gond lehet? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

21+4 hetes vagyok, és az utóbbi napokban időnként érzem, hogy keményedik a hasam. Nem fájdalmas, csak érzem, hogy kőkemény minden részénél. A dokinak mondtam terhesgondozáson, ő kb egy vállrándítással elintézett, hogy, hát ennyi idősen nem kéne még keményedni, szedjem tovább a magnéziumot. Megvizsgált, azt mondta hogy a méhszájam állapota tökéletes. Napi 3-4 magnerotot szedek.

Egyébként a keményedés nem feltétlenül terhelésre jelentkezik, legtöbbször akkor, mikor hanyatt fekszek, vagy rögtön reggel ébredés után. Azt olvastam, hogy pihenni kell, de ha olyan napon is jelentkezett mikor egész nap kb semmit nem csináltam, akkor az miért van?

Kéne ezek miatt aggódnom? Olvastam, hogy "gyakorol" a méh, de nem túl korai még a gyakorlás? Volt már más is így, aki végigvitte koraszülés nélkül így a terhességét?

2021. jún. 29. 13:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is rengeteget kemenyedett a hasam a 2. trimeszterben, főleg a 25 hét körül, ha ideges voltam vagy front volt. A méhszájam teljesen zárt volt végig, en is csak magnéziumot szedtem rá és lepihentem, amikor keményedtem, de sokszor a pihenések sem segítettek ezen. Most a 31. hétben vagyok, érdekes mód már ritkábbak a keményedések. Én is csak bízom benne, hogy kihúzom még ezt a pár hetet. Úgyhogy csak azt tudom tanácsolni, hogy pihenj amennyit tudsz, még akkor is ha pihenés közben jön a keményedés és kíméld magad. Esetleg emelhetsz a magneroton is, pl. nekem 4 db nem volt elég.
2021. jún. 29. 13:44
 2/4 cixa válasza:
100%
Szia én 24hetesen kezdtem keményedni emeld a magnéziumot 3x2magnerot simán mehet . Ha pedig erre se mulik menj be korházba. Feküdj sokat oldalt háton keveset . Emeld meg az ágy végét . Egyébként most 30 hetes vagyok és rövidült a méhszájam .
2021. jún. 29. 13:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Én az előző terhességemnél keményedtem sokat, már 14-15. héttől. A doki azt mondta, az nem az lehet ilyen korán, biztos valami mást érzek. Aztán a 18. heti UH-ról toltak a műtőbe, mert alig volt már méhnyak, az is kitölcséresedve...

Utána én 4x2 Magnesi Citricii-n éltem a végéig; de még ehhez is beszedhettem +1g-ot (2db), ha rosszabb napjaim voltak.

Most 19 hetes vagyok, egy műtéttel jobb helyzetben, mint akkor, és nem is keményedek szinte semmit (még), de terápiás jelleggel már a 16. héttől kell szednem 3x2 Magnerot-ot. Az orvos azt mondta, hogy ha ez mellett is lesznek, akkor még emelhetünk; szóval te is szedj nyugodtan többet.

2021. jún. 29. 14:28
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Utolsó, a műtéted miből állt? Összevarrták a méhszájad? És utána rendben ment az a terhességed, időre született a babád? Remélem tényleg igaza volt a dokinak és tényleg zárt a méhszájam és az is marad még. Nekem nem mondott semmit az orvos, én mondtam neki hogy 2-3 magnerotot szedek, az elég-e, azt mondta folytassam csak. Nem igazán voltam megelégedve ezzel a dokival, már többször voltam nála es nem tűnt a legmegnyugtatóbbnak sosem. (nincs fogadott orvosom) Nektek sem fájt, csak simán keményedett?

Nyugodt babavárást nektek!

2021. jún. 29. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!