Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szedjek még külön magnéziumot...

Szedjek még külön magnéziumot az Elevit terhesvitamin mellé, ami 57mg-ot tartalmaz?

Figyelt kérdés
Ha igen, mennyit?

2021. jún. 25. 09:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ezt kérd vény nélkül kapható:

Tabletta magnesii citrici 500 mg FoNo VII.

két féle van forgalomban, amelyik olcsóbb az adott gyógyszertárban, 5-600 Ft körül szokott lenni.

Kezd napi 2x1 tablettával, neke ennyi elég volt.

2021. jún. 25. 16:04
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom írnak-e fel ilyet, de elég sok helyen lehet kapni. Bioboltokban, vagy hasonló jellegű üzletekben tuti. Én magnézium citrátot, és biszglicinátot is szedek. Mindkettő jól hasznosuló forma. Vagy ha nincs a környékeden ilyen üzlet, neten is simán tudsz rendelni.
2021. jún. 25. 16:06
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2021. jún. 25. 16:26
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha megnézed azt, amit linkeltem, az alján van egy csomó jól felszívódó magnéziumpótló árakkal. A magnézium-citrát csak a hatóanyaga a készítménynek, többféle ilyen termék is van. Pl. a magnéziumos pezsgőtabletták vagy amit #11 ír (ez orvossal is felíratható, de nem vényköteles alapvetően), de vannak annál olcsóbbak is.
2021. jún. 25. 16:54
 15/19 anonim ***** válasza:
Kerdezd meg az orvost.
2021. jún. 25. 20:39
 16/19 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem az orvost, de ő ilyen hasraütésszerűenn mondja, hogy vegyek valamit a patikában, akár Magnerot vagy MagneB6. Egyik hozzászóló szerint a Magnerot sem jó, mert abban kevés hatóanyag van, meg 600 mg-ot kéne szedni. Miből kapok ennyi magnéziumot? Nem igaz, hogy ennyi magnéziumkészítményből semmi sem jó egy kismamának.
2021. jún. 28. 14:48
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondtam, hogy nem jó a Magnerot, csak őrületesen drága és számolni kell vele, hogy csak 33 mg magnézium van az 500 mg-os tablettában. A magneB6-ban meg 48 mg, a magnesii citriciben meg 57 mg. De ott van a Magnosolv, amiben 365 mg van (csak az elején megfosathat), meg a BioCo magne-citrát, amiben 150 mg/tabletta. Vagy lehet kapni vegytisztán többféle magnéziumvegyületet is.

Nem tudom, honnan jön ez a 600 mg, de ha elolvasnád végre, amit linkeltem, abban mindenre van válasz. Nem tudjuk, hogy aki 600 és 900 mg-ot javasol, az a tiszta magnéziumtartalomra vagy egy bizonyos termékre vagy a magnéziumvegyület tömegére gondol-e. Az orvos nem bonyolódik bele, hogy ilyeneket elmagyarázzon minden kismamának, csak mond valamit, aztán a kismama meg továbbadja a gyakorin minden háttérismeret nélkül.

Sok magnéziumkészítmény jó, egyedül az oxidosakra lehet azt mondani, hogy biztosan nem jó. Ha elkezdenél szedni egyet, kitapasztalhatod te is, hogy mennyitől múlnak el a görcsök. Ez nem a gyereknek kell, hanem neked kell, hogy ne görcsölj. Étellel is eszel magnéziumot, sose tudod meg, hogy valójában mennyi a magnéziumbeviteled így, nem kell számokon stresszelni!

2021. jún. 28. 15:20
 18/19 A kérdező kommentje:
Ezt vettem: magnesii citrici 500 mg FoNo VII. Parma
2021. jún. 28. 16:07
 19/19 anonim ***** válasza:
Akkor szedd azt. Egy tablettában 57 mg magnézium van. Nem a legolcsóbb, de legalább elkezded valamivel.
2021. jún. 28. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!