Szedjek még külön magnéziumot az Elevit terhesvitamin mellé, ami 57mg-ot tartalmaz?
Ezt kérd vény nélkül kapható:
Tabletta magnesii citrici 500 mg FoNo VII.
két féle van forgalomban, amelyik olcsóbb az adott gyógyszertárban, 5-600 Ft körül szokott lenni.
Kezd napi 2x1 tablettával, neke ennyi elég volt.
Nem mondtam, hogy nem jó a Magnerot, csak őrületesen drága és számolni kell vele, hogy csak 33 mg magnézium van az 500 mg-os tablettában. A magneB6-ban meg 48 mg, a magnesii citriciben meg 57 mg. De ott van a Magnosolv, amiben 365 mg van (csak az elején megfosathat), meg a BioCo magne-citrát, amiben 150 mg/tabletta. Vagy lehet kapni vegytisztán többféle magnéziumvegyületet is.
Nem tudom, honnan jön ez a 600 mg, de ha elolvasnád végre, amit linkeltem, abban mindenre van válasz. Nem tudjuk, hogy aki 600 és 900 mg-ot javasol, az a tiszta magnéziumtartalomra vagy egy bizonyos termékre vagy a magnéziumvegyület tömegére gondol-e. Az orvos nem bonyolódik bele, hogy ilyeneket elmagyarázzon minden kismamának, csak mond valamit, aztán a kismama meg továbbadja a gyakorin minden háttérismeret nélkül.
Sok magnéziumkészítmény jó, egyedül az oxidosakra lehet azt mondani, hogy biztosan nem jó. Ha elkezdenél szedni egyet, kitapasztalhatod te is, hogy mennyitől múlnak el a görcsök. Ez nem a gyereknek kell, hanem neked kell, hogy ne görcsölj. Étellel is eszel magnéziumot, sose tudod meg, hogy valójában mennyi a magnéziumbeviteled így, nem kell számokon stresszelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!