Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egyedül vagyok ezzel hogy...

Egyedül vagyok ezzel hogy félelemmel gondolok a terhessegre vagy másoknál is megvan ez? 26 éves vagyok. Ijesztő nekem hogy egy új lélek fog növekedni bennem, furcsa , hogy bármit is teszek , éppen ott bennem növekedik

Figyelt kérdés

2021. jún. 18. 08:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy egyedül.
2021. jún. 18. 09:03
 2/13 anonim ***** válasza:
26%

28 vagyok, 2.babánkkal terhes. (26voltam az elsővel). Bennem ez a gondolat sosem merült fel...

Vagyis azzal tisztában vagyok, hogy "lakik valaki bennem", nem vagyok sügér. De ez miét félelmetes?!

2021. jún. 18. 09:09
 3/13 anonim válasza:
88%
A terhességem elején engem is riasztott a gondolat, főleg amikor el kezdett mocorogni. Viszont egy idő után megszoktam, ezek az érzések teljesen eltűntek és csak a boldog várakozás maradt. Miután megszültem rendesen hiányzott, hogy nem bennem bukfencezik. 😅
2021. jún. 18. 09:17
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak ennyi a félelmed, akkor nincs nagy baj. Ez nekem sosem volt ijesztő, inkább az, hogy teljesen megváltozik az életem, le kell mondanom sok mindenről, óriási felelősség, stb... (Tudom, lesznek született anyák, akiknek ilyen még 18 évesen sem fordult meg a fejükben.)

Idővel megértem (amennyire lehetséges) szerencsére az anyává válásra, így most épp növekedik bennem egy kis élet. (Az utolsó pillanatig, amíg el nem döntöttem végleg, hogy jöhet a baba, teljesen bennem volt a félsz.) Nem ijesztő, hogy bennem van. Felfoghatatlan még, legalábbis számomra, de alapvetően remek érzés. Nem az felfoghatatlan, hogy mindig ott van, hanem ez a biológiai értelemben véve is csoda velem történik éppen.

2021. jún. 18. 09:22
 5/13 anonim ***** válasza:
52%
Detto. Sőt, nálam egyenesen undort vált ki a gondolat is. Alien brr
2021. jún. 18. 09:43
 6/13 anonim ***** válasza:
88%
Bennem akkor tudatosult, amikor a 22-23. hét környékén egy éjjel éreztem, hogy megfordul, az egész kis testét éreztem, nagyon ijesztő és egyben jó is volt. De akkor ütött be a tudat, hogy ebből a kis magzatból ember lesz nagyon hamar. És igen, nagyon fura belegondolni, hogy akkor is ott van benned, mikor szexelsz, vagy kakilsz :D
2021. jún. 18. 09:57
 7/13 anonim ***** válasza:
59%
En azert olvasok mindenfele forumokat errol, mert undorodom a gondattol, hogy valaha is terhes legyek. Nem tudom elkepzelni magam, azt meg foleg nem hogy valami bennem van es irtozom azoktol a noktol akik az egesz terhesseguket kikurtolik a vilagnak. Egeszen kis korom ota azt kepzeltem, hogy 2 gyerekem lesz, csak eppen mindig ugy, hogy nem nekem kell kihordanom. Alapvetoen a gyerekekkel nem is tudok mit kezdeni, foleg a kicsikkel, akik csak neznek ki a fejukbol bamban. Tudom, hogy nagyon gonoszan es erzeketlenul hangzik, de en nem tudok emberkent nezni rajuk 1 eves kor alatt. Sajnos a hozzaszolasok sem nyugtattak meg, hanyinger fog el ha csak belegondolok, hogy terhes vagyok. Persze nyilvan meg nem "erettem meg ra", 23 eves vagyok es meg kozel sincs itt az ideje annak hogy feladjam az eletem es a szabadsagom, de nem tartom valoszinunenk, hogy majd 5 ev mulva mindez varazsutesre megvaltozik es hirtelen mindenem lesz a terhesseg es magam is nyalas, idegesito kismama leszek. Ugyhogy tok jo, hogy nektek sikerult tultenni magatokat mindezen, en ugy erzem sosem lesz sajat gyerekem, igy foleg, hogy a beranyasag is illegalis.....
2021. jún. 18. 10:05
 8/13 anonim ***** válasza:
95%
Utolsó, én elhiszem, amit írsz, így tényleg elég ijesztő lehet ez, és van, aki utálja a terhességét. De nem tudjátok elképzelni, hogy a hormonok mennyi mindent átállítanak az agyban, most olyan dolgokat csinálok, amiről gyerek előtt azt gondoltam, hogy sose leszek rá képes. És imádom :D
2021. jún. 18. 10:12
 9/13 anonim ***** válasza:
79%
Én is így éreztem, mikor terhes lettem. Úgy éreztem, valaki kölcsönbe veszi a testem, hogy a világra jöjjön és addig nem az enyém. 😀
2021. jún. 18. 10:43
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
#7, szerintem nagyon jó, hogy ezeket az érzéseket felismered és beismered magadban. Inkább, mint hogy mégis hagyd rábeszélni magad egy terhességre, mikor lelkileg nem vagy rá alkalmas, és aztán a gyereken csattanjon. Holott örökbe fogadhatnál egy 3-5 évest, és akkor nem lenne probléma. Persze az is lehet, hogy a hormonok és ösztönök benned is beindulnának, ha mégis teherbe esnél, de azért lenne mit alaposan átgondolnod, mielőtt bele akarnál vágni.
2021. jún. 18. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!