Még nem érzem a baba mozgását, de tegnap óta csak egy helyen van folyamatosan. Ez bajt jelenthet?
Ember. Magzatburok, magzatvíz, a méhed hasfalad... majd te mint szakképzett szövegértő/szövegfogalmazó, biztos ezeken át kitapintod a kb még 10cm-es babádat.... valószínű 🤦♀️🤦♀️
Én is aggódnék a helyedben. De nem azért, mert egy helyen a baba, hanem mert ilyen okos anyja lesz 🤦♀️🤣🙈
1. Én a helyedben nem nagyon "tapogatnám" a gyereket, mert egy kb 10 centis magzathoz eléggé nyomkodnod kell a hasad, hogy tudd hol jár a méhedben...Tudom, azt írtad te simítással is érzed, de egy ekkora magzatot te nem fogsz simogatással érezni. Bár én is azt mondom, hogy nem a magzatot érzed, de ahogy olvasom más választ úgy sem fogadsz el. Szóval hagyd azt a gyereket békén, mert majd ezzel a tapogatással fogsz méh összehúzódásokat okozni.
2. Ennyi idősen egyáltalán nem gond, hogy nem érzed a magzatmozgást, de ezt is már leírták neked. Én pl 19 hetesen éreztem először.
3. Ha megérzed mozogni és aztán nem érzed minden áldott nap a mozgását, akkor sem kell aggódni, kb. 24. héttől "kell" minden nap érezni, de ez sem törvényszerű.
Köszi 14es :) közben már egy csoportba is beírtam, ott többen is tudták miről van szó, úgyhogy megnyugodtam :)
Nem baj, hogy így viselkednek, magukról árulkodnak csak :)
Kérünk egy képet, neveket kitakarva, hogy tényleg megkérdezted, és tényleg volt több ember is aki tapasztalta ezt. Mert mondani én is mondhatok bármit.
Mégegyszer leírom azért. A babád egy nálánál töbször nagyobb vizilufiban úszkál, amit körbevesz a méhed, az izmaid, a zsírszövet, a böröd.
A vizilufiban lévő magzat 10cm, a vizilufi (magzatburok teli vízzel) nagyobb, és mivel a víz pont azért veszi körbe, hogy pl ha megütöd a hasad ne sérüljön a magzat ezért nem tudod még kitapintani, mivel lebeg a vízben. Amit kitudhatsz tapintani az vagy a méhed, vagy esetleg a méhedben lévő magzatburok.
Azért sem érzel mozgást, pedig láttaf az ultrahangon mert a magzatburkot taperolod, annak a helyét érzed.
Nem baj ha sząr vagy bioszból, csak ne dicsekedj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!