Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha valaki elvetél el kell...

Ha valaki elvetél el kell menni nőgyógyászhoz? Vagy kórházba? Hova kell menni?

Figyelt kérdés
Nem vetéltem el, terhes sem vagyok, csak érdekel, és nem olyan vetélésre gondolok, aki már 2 hónapos és elvetél, hanem ez a korai vetélés vagy hogy hívják. Olyankor kell menni valahova?
2010. aug. 24. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát, nem értem, hogy ez miért is érdekelhet valakit, aki nem érintett ilyesmiben. Mindenesetre válaszolva a kérdésedre, igen, menni kell orvoshoz, hogy meggyőződjön róla, hogy "rendben" lezajlott-e a vetélés. Ha igen, megmondja a további teendőket, ha nem, akkor műszeres befejezés, és utána mondja el a további teendőket. Egyébként missed ab a neve, és kívánom, hogy semmiképpen se legyen ilyesmiben részed. Ja, egyébként két hónaposan is el lehet sajnos vetélni...
2010. aug. 24. 21:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok no eszre sem veszi, de elete soran legalabb 3szor elvetel. Nagyon korai stadiumban meg kiurul a szervezetbol problemamentesen, de nem art elmenni orvoshoz, ha ugy veljuk, hogy veteles all fenn.
2010. aug. 24. 21:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mert ha maradnának a méhedben szövetdarabok, az az életedbe is kerülhet. A doki megvizsgál és ha kell akkor befejezi a vetélést műszeres segítséggel.

Én is vetéltem már el, de szerencsére nem kellett orvosi segítség, mert kitisztult a méhem rendesen.

2010. aug. 24. 21:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. aug. 24. 21:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Velem egyszer (amiről tudok is) már sajnos történt ilyen. Késett, de nekem ez nem volt mérvadó mert gyakran késik, hol így jön hogy úgy. Kb 3 és fél hete késett mikor hajnalban arra ébredtem, hogy iszonyatosan görcsölök, gondoltam megjött. Rettentően fájt, alig bírtam kivánszorogni a wc-re. Minden tiszta vér volt, és nyálkás darabos izé folyt belőlem. Teljesen végem volt még sosem véreztem ennyire (szülés után sem, mert már 1x szültem azóta) a párom is felébredt a jajgatásomra és gyorsan keresett nekem gyógyszert ami be is vettem, de abszolút semmit nem hatott. A párom nehezen akart otthagyni, de végül csak elment dolgozni. Hajnal 4-től reggel 8-ig ott ültem a wc-n mert nem volt annyi erőm, hogy felkeljek és elmenjek az ágyamig. Közben bevettem még 3 gyógyszert (algoflex M-et) és akkora egy kicsit jobb volt. Lepihentem és délután 2 körül ébredtem fel. A párom már akkor hazaért a munkából. Ez egy szombati nap volt, mondta hogy ha nem vagyok jól bevisz az ügyeletre, de akkor már nem volt annyira vészes. Másnap felhívtam a tesóm barátnőjét (nővérképzőbe jár) hogy mit szól ehhez szerinte el kéne e mennem dokihoz, mondta hogy benne van a pakliban hogy elvetéltem úgyhogy menjek be legkésőbb holnap a nőgyógyra. Hátfőn reggel bementem, akkor már alig volt vérzésem, a doki elküldött UH-ra és menotesztre. Az UH-n csak annyi látszott, hogy egy kicsit még nyitva van a méhszáj. A menoteszt másnap reggel volt a laborban, 10-kor kaptam meg az eredményt és még pont befértem a nőgyógyra, a doki mondta, hogy elvetéltem, kb 4-5 hetes terhes lehettem és mivel még csak petezsák volt magától kiürült ezért a műtétet megúsztam. Elég sok idő kellett mire túl tettem magam ezen az egészen. Fizikailag is iszonyatosan fáj, de a lelki része még rosszabb. :S Sokáig haragudtam magamra és olyan butaságokat képzeltem be, hogy biztos azért ment el ez a kis baba mert olyan idióta voltam, hogy azt sem vettem észre, hogy terhes vagyok :S Tényleg semmilyen tünetem nem volt. A második terhességemből született meg a kisfiam, vele sem éreztem, hogy terhes lennék, a 7. héten derült ki mert akkor már 2x is kimaradt a mensim és kíváncsiságból vettem egy tesztet, másnap mentem dokihoz és akkor mondta, hogy 7 hetes terhes vagyok. Akkor még nem látott szívhangot és a jövőhétre visszahívott. Gondolhatod hogy telt az az egy hét... Nagyon féltem, hogy megint úgy járok mint az elsővel. De szerencsére nem lett semmi baj. Most már 13 hónapos a Drágám és egy kis rosszcsont :D

2010. aug. 24. 21:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszönöm és sajnálom az elvetélt babát :( Viszont gratulálok a másik kettőhöz :)
2010. aug. 24. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!