Ha valaki elvetél el kell menni nőgyógyászhoz? Vagy kórházba? Hova kell menni?
Igen, mert ha maradnának a méhedben szövetdarabok, az az életedbe is kerülhet. A doki megvizsgál és ha kell akkor befejezi a vetélést műszeres segítséggel.
Én is vetéltem már el, de szerencsére nem kellett orvosi segítség, mert kitisztult a méhem rendesen.
Szia!
Velem egyszer (amiről tudok is) már sajnos történt ilyen. Késett, de nekem ez nem volt mérvadó mert gyakran késik, hol így jön hogy úgy. Kb 3 és fél hete késett mikor hajnalban arra ébredtem, hogy iszonyatosan görcsölök, gondoltam megjött. Rettentően fájt, alig bírtam kivánszorogni a wc-re. Minden tiszta vér volt, és nyálkás darabos izé folyt belőlem. Teljesen végem volt még sosem véreztem ennyire (szülés után sem, mert már 1x szültem azóta) a párom is felébredt a jajgatásomra és gyorsan keresett nekem gyógyszert ami be is vettem, de abszolút semmit nem hatott. A párom nehezen akart otthagyni, de végül csak elment dolgozni. Hajnal 4-től reggel 8-ig ott ültem a wc-n mert nem volt annyi erőm, hogy felkeljek és elmenjek az ágyamig. Közben bevettem még 3 gyógyszert (algoflex M-et) és akkora egy kicsit jobb volt. Lepihentem és délután 2 körül ébredtem fel. A párom már akkor hazaért a munkából. Ez egy szombati nap volt, mondta hogy ha nem vagyok jól bevisz az ügyeletre, de akkor már nem volt annyira vészes. Másnap felhívtam a tesóm barátnőjét (nővérképzőbe jár) hogy mit szól ehhez szerinte el kéne e mennem dokihoz, mondta hogy benne van a pakliban hogy elvetéltem úgyhogy menjek be legkésőbb holnap a nőgyógyra. Hátfőn reggel bementem, akkor már alig volt vérzésem, a doki elküldött UH-ra és menotesztre. Az UH-n csak annyi látszott, hogy egy kicsit még nyitva van a méhszáj. A menoteszt másnap reggel volt a laborban, 10-kor kaptam meg az eredményt és még pont befértem a nőgyógyra, a doki mondta, hogy elvetéltem, kb 4-5 hetes terhes lehettem és mivel még csak petezsák volt magától kiürült ezért a műtétet megúsztam. Elég sok idő kellett mire túl tettem magam ezen az egészen. Fizikailag is iszonyatosan fáj, de a lelki része még rosszabb. :S Sokáig haragudtam magamra és olyan butaságokat képzeltem be, hogy biztos azért ment el ez a kis baba mert olyan idióta voltam, hogy azt sem vettem észre, hogy terhes vagyok :S Tényleg semmilyen tünetem nem volt. A második terhességemből született meg a kisfiam, vele sem éreztem, hogy terhes lennék, a 7. héten derült ki mert akkor már 2x is kimaradt a mensim és kíváncsiságból vettem egy tesztet, másnap mentem dokihoz és akkor mondta, hogy 7 hetes terhes vagyok. Akkor még nem látott szívhangot és a jövőhétre visszahívott. Gondolhatod hogy telt az az egy hét... Nagyon féltem, hogy megint úgy járok mint az elsővel. De szerencsére nem lett semmi baj. Most már 13 hónapos a Drágám és egy kis rosszcsont :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!