Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mutattak ki hepatitis B-t...

Mutattak ki hepatitis B-t valakinél terhesség alatt? Mi volt a következménye?

Figyelt kérdés

Várom a hepatitis B vérvétel eredményemet, 2 hete vették le. Napjainkban ezt is le tudom tölteni EESZT-ről? És a legfontosabb kérdésem, akinek kimutatták a szervezetében, hogy zajlott a terhesség?

Igazából nem sok esélyt látok rá, hogy lesz nálam, de érdekel, hogy miket vált ki a szervezetben terhesség alatt? Miért szűrik? Illetve, ha van a szervezetben, kezelést kap az illető, vagy ez tünetmentes betegség?

Köszönöm előre is, aki megosztja velem a tudását. Néztem neten is, könyvben is, de életszerű dolgok jobban érdekelnek! :)

2021. máj. 13. 15:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Na, én jól megszívtam. Ugyanis a második várandósságom alatt pozitív eredményt kaptam. A háziorvos adott egy beutalót és időpontot kellett kérnem a Szent László Kórházba. 2 hetet vártam rá, addig mindenféle borzalmat olvastam, teljesen kiborultam. A védőnő tanácstalan volt, most ment nyugdíjba, de a pályafutása alatt én voltam a második pozitív kismama és az előző is 20 évvel ezelőtt volt. Na, a hepatológián a doki nagyon rendes volt, megnyugtatott, hogy ez nem egy biztos eredmény. Megvizsgált, kikérdezett és újból vért vettek. Erre szintén 2 hetet vártam, szörnyű 1 hónap volt. Az eredmény pedig negatív lett. Valószínüleg túl későn vizsgálták vagy nem megfelelően szállították a laborba előzőleg a vért. Viszont ellenanyag nincs a véremben. Érdekes, mert barátnőmmel együtt kaptuk 14 éve, neki pedig tavaly még megfelelő szintű ellenanyaga volt.

A lényeg, hogy nem kell azonnal kétségbe esni. :)

2021. máj. 13. 19:36
 12/15 anonim ***** válasza:

Nekem negatív volt, de csaszarmetszersre került sor es kaptam antibiotikumot. Vagy a császárral automatikusan jár?

(A magzatvíz mekoniumos is volt).

2021. máj. 13. 20:16
 13/15 anonim ***** válasza:

12es! A hepatitisről van szó! Az vírus, nincs rá antibiotikum!.....

Amire te gondolsz, az a streptococcus baktérium. Nem erről szól a kérdés!

2021. máj. 13. 22:10
 14/15 anonim ***** válasza:
1985-os szuletesu evfolyamtol kotelezoen oltottak 7-8.osztalyban. ha fiatal vagy,biztos kaptal. Sajnos fogorvosnal ,tetovaloszalonban,ilyen olyan szakrendeloben (ha nem jol sterilizaljak az eszkozoket)es szexuális uton is ossze lehet szedni,de tenyleg ritka.
2021. máj. 14. 08:31
 15/15 anonim ***** válasza:
Bocsi 13as. Köszönöm szépen a választ! :)
2021. máj. 14. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!