Magzatvíz vétellel kapcsolatban szeretnék tanácsokat kérni? Nagyon aggódom
Szia!
Én voltam ilyen vizsgálaton 9 hónappal ezelőtt, most itt szuszog 4 és fél hónapos makk egészséges kislányom. Nekem a SOTE I. sz klinikán csinálták és nagyon kedves volt mindenki, mindent elmagyaráztak. A 12.heti UH nekem még negatív lett de határeset emiatt kértünk kombinált tesztet és ez már pozitív lett 1:180 értékkel. Nagyon féltem én is ráadásul én is 18 hetes voltam, mire időpontot kaptam már 20, az eredmény ha minden OK akkor 2 hét, mivel csak akkor telefonálnak 2 héten belül ha baj van, különben 4 hét múlva kellett visszamenni. Maga a vizsgálat nem fáj mint egy injekció, de gondolom ilyenkor nem is ez miatt aggódik az ember. Utána rögtön hazaengednek de szigorú fekvés! Én a 3. napon felbátorodtam és nekiálltam takarítani, estére görcsölni kezdtem, nagyon megijedtem és átkoztam magam. Vettem be magnéziumot és szerencsére elmúlt. Én nagyon örülök, hogy megcsináltattam a vizsgálatot mert a terhességem innentől tudtam élvezni. Ha kérdésed van még nyugodtan tedd fel, szorítok értetek!
Köszönöm,jó olvasni ilyen tapasztalatokat!!!
Azért fogadtam el én is a vizsgálatot,mert nem akarok kétségek között lenni,van elég bajom.Veszélyeztetett terhes vagyok vérezgetések miatt csak feküdnöm lehet.
Attól félek,hogy elvetélhetek vagy valami történik a babával és persze az eredmény miatt is aggódom.
Nekem a SZAOTE női klinikára kell mennem szegedre.
A páromat bejöhet a vizsgálatra?
Tehát ha jól értem ha valami gond van akkor ők fognak telefonálni?
Köszönöm a válaszokat!
Esetleg leírnád,hogy zajlik le a vizsgálat?Azt olvastam uh keresztül nézik és egy vékony tűt vezetnek be.
Én nézhetem közben a vizsgálatot?Van amire figyelnem kell?
Fájni fog utána?
Nekem 3 hete volt amniocentezisem. Mivel jelenleg ez az egyetlen olyan vizsgálat, amely 100% eredményt ad bizonyos genetikai rendellenességekkel kapcsolatban, ezért érdemes megcsináltatni. (Én a kötelező afp mellett semmilyen egyéb vizsgálatot nem csináltattam, mivel azok csak valószínűség számítások, így lássuk be bármi lehet...)
A vizsgálat tényleg kb. 3 perc, és egy méhcsípés-szerű érzés a hasadon. A vizsgálatra egyedül mehetsz csak be, az orvos figyeli az UH-t, neked annyi dolgod van, hogy lazítasz. Mire aggódni kezdenél, már túl is vagy rajta! :-) Aztán irány haza és ágynyugalom 3-4 napig, szóval no takarítás, főzőcskézés stb.
Én nem bántam meg, a következő terhességnél ismét megcsináltatom, ami a korom miatt nem kérdés (most 36 vagyok). Ja, és a nőgyógyászom mondta, hogy a majd' 40 éves praxisa alatt még soha nem találkozott olyannal, aki pusztán a beavatkozás miatt vetélt volna el.
Szóval ne aggódj, ha betartod a "szabályokat" semmi baj nem lesz, és nyugalomban töltöd a hátralévő 20 hetet!
Szia!
Örülök, hogy minden simán ment, most pedig sok-sok pihenés, és meglátod minden rendben lesz. További szép napot és 2 hét múlva várjuk az örömteli visszajelzésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!