Barnázás terhesség korai szakaszában mennyire normális?
Tobbszoros vetolo vagyok, volt olyan terhessegem aminel igy kezdodott a veteles, de olyan is volt amelyiknel semmi barnazas nem volt csak a semmibol elontott a ver.
A fiammal is barnaztsm, 2 napig enyhen vereztem de szerencsere velunk maradtv🙏
Egy biztos amit a dokim mondott, hogy a verzes(a barnazas is annak szamit) soha semmilyen formaban nem normalis, rogton orvoshoz kell fordulni.
A progreszteront pedig csak akkor szed, ha kimutattak hogy potlasra van szukseged, amugy bajt is okozhat
Sajnos otthon ugy adjak a terhesnoknek mint a cukorkat, pedig nem igaz hogy nem okozhat problemat a babanak, sot az anyanak is a folosleges szedese
Az orvos hasi ultrahanggal nézte, 6mm petezsákot látott. Azt mondta a vérzés nem normális, se a görcs.
Szerdán kell visszamennem. Azt is mondta, hogy ha el akar menni akkor sajnos el fog, nem tud mit csinálni.
Aspirin Protect és Magnerot tablettákat ajánlott, hogy azokat szedjem.
:(
Szia! Nekem kb 5 hetesen derült ki, hogy babát várok, rá egy hétre elkezdtem vérezni (!) pisiléskor. Nem erős vérzés, de kb lábon kihordtam egy szivinfarktust, vérzés, barnázás nem a legjobb dolog, ami történhet egy terhesség alatt. Rögtön felkerestem az orvosomat, megvizsgált, a baba egészséges, most 11 hetes vagyok. Én kaptam rá gyógyszert (Utrogestan) és szedem a vitaminokat, a magnézium is nagyon fontos most. Emelnem nem szabad. Nekem azóta is van néha barnázásom. Azóta megint elmentem orvoshoz, minden rendben.
Barátnőm szintén vérzett, sőt elöntötte a vér az első trimeszterben, el is könyvelték, hogy elvetélt, de szerencsére nem. Azóta van egy egészséges 4 éves kislánya.
Nyilván nem azért irtam ezt le, mert teljesen normális a vérzés terhesség alatt, egyáltalán nem normális, fontos az orvossal a folyamatos konzultáció és hogy sokat pihenj. Remélem minden rendben lesz veletek, drukkolok!
Örülök, hogy minden rendben nálad.
Nálam csak hasi ultrahangot csinált, szerintem nem akart megpiszkálni. Petezsákot látott, de most ki tudja lehet üres.. Amióta van a barnázásom, azóta a mell érzékenység is eltűnt, meg minden más tünetem ami volt :(
Kérdeztem az orvost erről az utrogestanról, azt mondta felesleges ha úgy is el akar menni, meg ne olvasgassak mindenfélét az interneten.. Lehet orvost kéne váltanom?
Szerdán megyek vissza hozzá, de nem hiszem hogy látni fog mást az ultrahangon. Így is nehezen volt észrevehető. :(
Köszönöm, kedves vagy.
Igen, én ilyen esetben megkérdeznék egy másik orvost is. Azért az a mondat, hogy "felesleges, ha úgyis el akar menni". Nem tudom mit szóltam volna ott hirtelen hozzá, ez nem volt semmi kijelentés tőle. Az Utrogestant is megalkották valamiért, valószinűleg sokaknak segitett már. És ha azt mondja az orvos, hölgyem, próbáljuk meg ezt a gyógyszert, mert ez segithet és maximum nem segit, akkor is tett valamit az ügy érdekében. "Kicsit" nekem érdektelennek tűnik az orvos. Vagy lehet ő épp rossz gyógyszernek tartja az Utrogestant?
Szerintem próbálkozz meg egy másik orvossal is.
Köszönöm a válaszokat! Akkor megvárom, hogy mit mond szerdán. Legközelebb május közepe felé van időpontom kórházba másik nőgyógyászhoz terhesség megállapításra. Remélem addig nem lesz baj.
Eddig egész világos barnás jött, ma meg elég sötét barna lett estére. Ez erősebb vérzésre utalhat? Mennyiségre kb minden alkalommal 50FT-os pénzérme nagyságú folyás jön.
Nem akarok ezen stresszelni, de nem hagy nyugodni. Nem sok jót olvastam idáig sajnos. :(
Nem tudom olvassa-e valaki még, ma voltam kórházban 9mm-es a petezsák. Még nem tudni, hogy hogy van a magzat.
Írtak fel nekem progeszteront. Remélem segíteni fog. :)
Én olvasom :) én vagyok a 10es akit lepontoztak, mikor írtam hogy így kezdődött a vetelesem.
Igen azt szoktak felírni a terhesség megtartásában, szokott segiteni!
Remelem minden rendben lesz veled kérdező majd írj miujsag.
Esetleg meg szedj magneziumot melle, ha gondolod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!