Uterus subseptus (méhsövény) mellett terhesség?
A subsebtus (ha valóban az van, mert egyébként nem annyira egyszerű ezeket a rendellenességeket pontosan diagnosztizálni) a legrosszabb verzió ilyen téren sajnos.
Nem mondta az orvosod, hogy ismételt próbálkozás előtt meg kellene operálni? Hiszteroszkóppal simán megoldható, nem is különösebben bonyolult vagy veszélyes műtét.
Hát sajnos most nem tudsz mit tenni. Ha valóban subsebtus, akkor sajnos nagy eséllyel ismételten el fogsz vételni.
De mondom, a diagnosztika nem annyira egyszerű, pláne akkor, mikor már terhes vagy, simán lehet hogy csak egy uterus arcuatus (szív alakú méh), ami viszont nem szokott gondot jelenteni.
Annyit tudsz tenni, hogy reménykedsz. Ha ismét elvetélsz, akkor pedig műttesd meg. Tényleg nem olyan komoly beavatkozás és sokat segít.
Volt egy beteg, akinek szintén 4 vesztése volt, megcsinálták és a következőt kihordta :)
Kedves Kérdező!
Nagyon örülök, hogy minden rendben, gratulálok a babához! 😊
Nekem a héten, a genetikain vették észre, hogy vagy arcuált, vagy subseptus, ez még nem eldöntött.
13 hetes vagyok, eddig hetente volt hüvelyi uh, de senki nem szólt róla, vagy nem vették észre. Persze rettegünk.
Volt esetleg valamilyen óvintézkedés az esetetekben?
5-ös
Köszönjük szépen 😊 Nekem az 5-ik orvos vettem észre 4vetélés után és a kislányunk védekezés mellett jött össze!Én így visszatekintve azt tudom tanácsolni,hogy csak pozitívan!megannyi félelem volt bennem,rettegtünk mi is!Én a 17-ig hétig hol véreztem hol barnáztam és feküdnöm kellett,de azt azért hozzáteszem,hogy nekem volt hematomam és a vérzés azért volt!A folyamatos görcsölést már a méhsövény miatt mondták,de az durva volt,csak az orvos által kiírt magnézium enyhíted de még az sem szüntette meg(de azt úgy képzeld el,hogy 5percnél tovább nem bírtam állni)Sokszor voltam az ügyeleten úgy féltünk!Tanácsként annyit mondott az orvosom,hogy pihenjek sokat és ezt beis tartottam!!Na de a harmadik trimeszterbe fordult a kocka!igaz voltam görcseim de az már enyhe volt és magnéziumra el is múlt,de akkor már képes voltam a világot is megváltani és végre én is tudtam élvezni a terhességet!Szeretnénk kistesót de most már csak műtét után(ősszel lessz)
Legyetek pozitívak bármennyire nehéz is,pihenj sokat!Ne érdekeljen a mosatlan vagy a mosogatni való ez mind mind megvár és a párod mindenben segít!Kívánom,hogy minden a lehető legjobban alakuljon és természetesen gratulálok nektek 🥰
A mi helyzetünk is nagyon hasonló, 2 vetélésem volt, de kiderültek hormonproblémák, IR is.
Most viszont ugyanúgy, mint Nálad, van egy vérző hematómám, 3 hete fekszem. Úgyhogy nagyon nem egyszerű, de mindent megteszünk, amit csak lehet!
Görcsölés nekem csak a barnázások előtt van közvetlenül, hála Istennek egyébként nincs.
Azt írtad, hogy sok pihenést javasoltak, ezt a méhsövény miatt is tanácsolták? Mondtak arra vonatkozóan valamit, hogy hogyan lehet egy középidős vetélést megelőzni? Eddig nem is gondoltam erre, de most nagyon megijedtem.
Köszönöm a válaszod és a biztatást! ❤🌷
Hematoma hol helyezkedik el?Nekem a babó felett volt,ugye erre mondják hogy veszélyes!Ugye a hematomanak ki kell ürülnie.Valakinek 1-2 hét de valakinek tovább tart!Igen mind a kettő miatt mondták a pihenést.Vettem egy kismama(szoptatos párnát és azzal feküdtem.Az nagyon jó volt!
Ugye amikor terhes lettem és mentem az orvosomhoz akkor közölte ezeket!De gondolom még mész az orvosodhoz biztos el fog látni tanácsokkal!Bármennyire is nehéz nem szabad idegeskedni én azt mondom a 13-ik hétben vagy a babó nagyon erős és meglátod minden a lehető legnagyobb rendben lessz ♥️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!