Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az orvosom azzal riogat, hogy...

Az orvosom azzal riogat, hogy ha ilyen utemben hizok, cukorbeteg leszek.26 hetes terhes vagyok,11 kilot szedtem fel. Ez tenyleg olyan sok? Lehet, hogy tenyleg cukros leszek?

Figyelt kérdés
2008. dec. 5. 18:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én az első terhességem alatt 20 kg-t szedtem fel (45 kg-ról indultam), annak is a nagyrészét az első 2 trimeszterben. Cukrom még a terhelés után is alacsony (!) volt. Vérnyomásom stabil 80/50, vagyis szintén alacsony. Igazából a cukorbetegség veszélye akkor áll fent, ha hajlamod van rá, vagyis a családodban előfordult már cukorbetegség. Nem a kilók számával növekszik a vércukorszinted, bár tény, hogy erős genetikai hajlam esetén rizikófaktor lehet a hízás is. Azt nem tudom, hogy hány kilóról indultál, mert ha pl. te is nagyon vékony voltál babavárás előtt,akkor nem sok a 11 kg (sőt, ennyi minimum kell, hogy normálisan ki tudjál hordani egy gyereket), ha nem voltál olyan vékony az se baj, mert nem egyenletesen híznak a kismamák, én pl. már másfél hónapja megálltam a súlygyarapodásban (39 hetes vagyok). Szóval jól írtad: ez csak riogatás, semmi garancia nincs rá, hogy cukros leszel. :)
2008. dec. 5. 18:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekem 26 kiló jött fel a terhesség alatt, 60 kilóval kezdtem.Cukrom, vizeletem, vérnyomásom, vérképem tökéletes volt,nem vizesedtem.Ráadásul alig ettem, de mégis ennyi jött fel.
2008. dec. 5. 18:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia,én most 27 hetes vagyok,szerintem ez nem sok!!

Èn 52kg-ról indultam,most vagyok 60-cipövel,mindig.

A vérnyomásom túl alacsony-minidg és a cukrom is alacsony..

Szerintem is alkati kérdés,de nekem azt mondta a dokim,ez totál normális,mert ebböl csomó víz,baba,stb.Pedig volt,hogy két hét alatt egy kilót híztam..

Boldog babavárást!

2008. dec. 5. 20:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlen a hízástól lesz valaki cukorbeteg szerintem. Vagy legalábbis ismerek egy lányt, aki alig hízott néhány kilót, mégis cukros lett terhessége alatt. Ismerek olyat is, aki hízott több mint 20 kilót, és semmi baja nem volt.

Én 26.hét körül 10 kiló körül jártam, és nem lettem cukros én se.

2008. dec. 5. 20:49
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

enyém is morog neha a sulyom miatt, de amig egeszseges a baba nem érdekel.

a cukrossagból annyi igaz, hogyha terhesen cukorbeteg leszel (ami kulonben utana elmulik), akkor esélyes, hogy idős korodra az leszel, mert hajlamod van rá. de ennek nincs koze a sulyodhoz. a nodoki segitsen abban, amiben tud, hagyja a cukrosságot az endokrinologusra.

2008. dec. 6. 03:11
 6/7 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat! Sajna van hajlamom, de amiota terhes vagyok, jok az eredmenyeim. A kilokkal meg nem tudok mit kezdeni, atlagos testalkatom van, ennyi jott fel eddig, es dietazni nem szandekozom.

Boldog babavarast mindenkinek!

2008. dec. 6. 09:14
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

26 hetes vagyok. 12-13 kilót híztam. Tegnap derült ki, hogy magas lett a cukrom, pedig orvos engem is óva intett a túlzott evéstől. Most keményebb diétára fog, s ha ez sem segít, kórház lesz belőle a terhességem végéig. Ne akard ezt! A diétával nincsen semmi baj, nem azt jelenti, hogy nem ehetsz, hanem meg kell válogatni, hogy mit eszel. Felejtsd el a cukrot és a szénhidrátokat drasztikusan csökkentsd, ennyi.

Szerintem jobb az óvatosság!

2008. dec. 6. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!