Körzeti védőnővel hogyan vegyem fel a kapcsolatot? Mit mondjak neki? Elég ha vele beszélek? Köszönöm ha segít valaki!
Én november óta járok, felhívtam, mondtam hányadik hétben vagyok, megbeszéltünk egy időpontot.
Arra voltam a háziorvosnál is, vittem minden addigi vérvétel, uh eredményt.
A nőgyógyász ad papírt, amivel lehet menni védőnőhöz. Ha jó a védőnő sokat tud segíteni, de beutalót nem tud adni, tehát nem tudod nála elintézni a kötelező vizsgálatokat. Ha nem mész el a kötelező vizsgálatokra, akkor pedig valószínűleg maga a védőnő fog megszidni, hogy ezek a te és a gyereked egészsége érdekében zajlanak.
Minden kötelező vizsgálat elintézhető tb alapon is, tehát ha nem telik rá, nem kell magán orvoshoz járni, de a körzetileg illetékeshez azért szükséges.
Ha kihagyod a vizsgálatokat, és a védőnő úgy látja szükségesnek, akár ellenőrzést is indítványozhat ellened, a baba érdekében. De nemtom megéri e ebbe belebonyolódni, ahelyett, hogy elmész arra a pár vizsgálatra, amire küldenek.
Ha megvan a papír a nődokitól, akkor keresd fel a védőnőt, ő adja a kiskönyvet.
Ha a nődoki nem adott labor beutalókat, akkor fel kell keresned a háziorvosodat ezügyben. Az első labort a 12.hétig meg kell csináltatni.
Illetve a háziorvosnak kellene egy ekg-t is csinálnia. Az enyém nem csinált a vírus miatt 🙄
Ha a labor meg a kiskönyv megvan, akkor legközelebb a 12hetes uh lesz a következő vizsgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!